Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. logo Hilversum en Neos.jpg

    'Vragen die uitnodigen tot reflecteren en verbeteren'

    Hilversum en Neos over de nieuwe NVVK-audit

    27 juni 2022

    De gemeente Hilversum en Neos, organisatie voor maatschappelijke opvang, beschermd wonen en aanpak van huiselijk geweld ondergingen de nieuwe NVVK-audit. 'Intensief maar leerzaam', zeggen ze alletwee in een terugblik.

  2. trouwauto-steve-harrris-ypIaVKbxtWg-unsplash.jpg

    Gebruik de NVVK-handleiding ‘Huwelijksvermogensrecht’

    Getrouwd na 01-01-2018 en in schulden? Zo geef je de goede hulp

    27 juni 2022 SchuldeisersWetgeving

    Heb je een hulpvrager die getrouwd is na 1 januari 2018? De wet die het Huwelijksvermogensrecht regelt, is op die datum aangepast. Hoe gebruik je de calculator voor uitdelingslijsten van paren, gehuwd in (beperkte) gemeenschap van goederen na 1 januari 2018? Lees het hier.

  3. Gesprek.jpg

    Verslag landelijke bijeenkomst Vroegsignalering 30 mei

    ‘Basis vroegsignalering is op orde, nu verder zoeken naar wat goed werkt’

    23 juni 2022 Schuldeisers

    Anderhalf jaar is vroegsignalering van schulden nu een wettelijke taak van gemeenten. Om te leren van elkaars ervaringen én vooruit te blikken organiseerde de NVVK samen met VNG en Divosa een bijeenkomst. Met de cijfers en ervaringen van het eerste jaar kunnen we de vraag ‘wat werkt voor wie’ nog niet helemaal beantwoorden. Maar die vraag blijft wel leidend voor het vervolg.