Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over financiële hulpverlening. Een deel daarvan is openbaar, een ander deel uitsluitend toegankelijk voor NVVK-leden.

 1. Vergelijkingstool Msnp versus Wsnp

  Bureau Wsnp biedt, in samenwerking met de NVVK, de 'vergelijkingstool' aan, waarmee de kosten en baten van het minnelijk traject vergeleken worden met de kosten en baten van het Wsnp traject.

  lezen
 2. Nieuwe rekenmethode respecteert bestaanszekerheid hulpvragers

  Herziene Gedragscode NVVK: dit moet je weten

  De NVVK-leden hebben op de ledenvergadering van 14 mei 2024 de Gedragscode schuldhulpverlening herzien. Hier vind je een speciale aflevering van NVVK Live over het onderwerp, de Handleiding die we publiceerden en 4 belangrijke vragen en antwoorden over de wijziging.

  lezen
 3. Convenant Riverty (incasso)

  Riverty Services Netherlands B.V. (voorheen bekend als Arvato Financial Solutions, met sub-merken Infoscore en Afterpay), is een partij die aan derden (B2B) diverse financiële oplossingen biedt, voor zowel automatische incasso als diensten om achteraf betalen te faciliteren.

  lezen
 4. Convenant Buy Now, Pay Later

  Billink, In3 en Riverty zijn aanbieders van diensten om de betaling van een (online) aangekocht goed geheel of gedeeltelijk uit te stellen tot na de levering van het goed, ook bekend als 'Buy Now, Pay Later' -diensten (BNPL).

  lezen
 5. 'Overal in Nederland schuldhulp van hoge kwaliteit'

  Basisdienstverlening: trekt financiële hulp in heel Nederland gelijk

  Minder mensen met schulden, meer mensen de juiste hulp. Dat is de ambitie van het plan voor Basisdienstverlening waar het ministerie van Sociale Zaken, de VNG, de NVVK en Divosa hun handtekening onder zetten. Wat kan er nu al, wat kan binnenkort en wat moet nog ontwikkeld worden?

  lezen
 6. Een zomer lang te zien in Leusden

  Met korting naar de theatervoorstelling 'Het Pauperparadijs'

  Hier kun je na inloggen de details vinden om met 25 % korting naar de theatervoorstelling 'Het Pauperparadijs' te gaan.

  lezen
 7. Jaarverslagen

  Elk jaar verzamelen we bij onze leden data over hun financiële dienstverlening. 

  lezen
 8. Van 36 naar 18 maanden

  Halvering saneringsperiode: wat leert de geschiedenis?

  Met de invoering van de Gedragscode Schuldhulpverlening in 1979 werd een saneringsperiode van 36 maanden een fundamenteel onderdeel van de basisfilosofie van de NVVK. Deze basisfilosofie werd in de daaropvolgende jaren de norm binnen de Nederlandse minnelijke schuldhulpverlening.

  lezen
 9. Feiten, cijfers en verhalen over ons werk

  Publicaties NVVK

  Regelmatig geeft de NVVK opdracht tot onderzoek rond aspecten van ons werk. Hier vind je de onderzoeken terug. De informatie is vrij te gebruiken of te citeren, mits de bron vermeld wordt.

  lezen
 10. Presentaties overzichtelijk bij elkaar

  Landelijke bijeenkomst Vroegsignalering 2023

  Tijdens de Landelijke bijeenkomst Vroegsignalering op 13 november 2023 waren er in het plenaire deel bijdragen van verschillende sprekers. Daarna konden de deelnemers workshops bezoeken. Een aantal van de getoonde presentaties vind je hier, evenals een verslag van de dag. Ook de meegebrachte ‘je was niet thuis’-kaartjes vind je hieronder terug in digitale vorm.

  lezen