Overslaan en naar de inhoud gaan

NVVK Arrangement

Versnelling schuldregelfase

NVVK Arrangement

Om schuldregelen te versnellen en hulpvragers sneller schuldenrust te bieden is er het NVVK Arrangement. Het bestaat uit saneringskredieten, Collectief Schuldregelen en het Schuldenknooppunt.

Convenanten

Aan de basis van het NVVK Arrangement liggen landelijke convenanten met schuldeisers. De NVVK sluit convenanten af met grote schuldeisers en daar waar mogelijk met koepelorganisaties. We vertegenwoordigen ruim 90% van alle schuldhulpverlenende organisaties die optreden als bemiddelaar tussen schuldeisers en hulpvragers.

Optimaal voordeel met het héle Arrangement

Schuldhulpverleners en schuldeisers kunnen aan de slag met de losse onderdelen van het NVVK Arrangement, maar het Arrangement levert het meeste profijt op als je alle elementen doorvoert in je organisatie.

Meer weten? Download onze factsheet over het NVVK Arrangement (pdf, 2 MB)

Ja, ik wil aansluiten!

Wil je ook gaan werken met saneringskredieten, of wil je aansluiten op Collectief Schuldregelen of het Schuldenknooppunt? Het NVVK Serviceteam regelt het voor je, zowel voor schuldeisers als hulpverleners. Neem contact op met een van onze mensen van het Serviceteam.

Infographic NVVK Arrangement

Nieuws over NVVK Arrangement

 1. Lucien Blaas.jpg

  Interview met Zwolse schulddienstverlener Lucien Blaas

  'NVVK-convenant Lokale overheid maakt sociaal invorderingsbeleid mogelijk'

  30 mei 2022 SchuldregelingNVVK Arrangement

  Op 20 april ondertekende Zwolle als eerste gemeente het Convenant Lokale Overheid. Senior medewerker schulddienstverlening Lucien Blaas is er blij mee. Hij kan mensen met schulden bij de gemeente nu sneller helpen.

 2. Asmae-expeditie.jpg

  Blog Asmae Jazouli: terugblik op een jaar als NVVK-accountmanager

  25 mei 2022 NVVK Arrangement

  Ruim een jaar was Asmae Jazouli 3 dagen per week accountmanager bij de NVVK. Nu ze weer teruggaat naar de gemeente Leiden vertelt ze hoe ze het werken voor de NVVK heeft ervaren.

 3. Beeldmerk-Wsk-rgb-1000px-rechthoek.jpg

  Fonds maakt inzet saneringskrediet voor elke gemeente mogelijk

  Zwolse Kredietbank tekent als eerste contract met Landelijk Waarborgfonds

  20 april 2022 SchuldregelingSaneringskredietNVVK Arrangement

  Als eerste gemeente heeft Zwolle een overeenkomst gesloten tussen haar kredietbank en het Landelijk Waarborgfonds Saneringskredieten. Aansluiten bij het Waarborgfonds betekent voor gemeenten die al met saneringskredieten werken, de mogelijkheid om het instrument nog veel vaker in te zetten. Gemeenten die tot nu toe nog geen saneringskredieten verstrekten, kunnen daar na aansluiting bij het Waarborgfonds mee beginnen.