Overslaan en naar de inhoud gaan

Lobby

De NVVK is enerzijds een vereniging voor de aangesloten leden, maar functioneert anderzijds ook als brancheorganisatie. We zetten ons ervoor in om de belangen van financiële hulpverleners lokaal en landelijk te behartigen. We voorzien wetsvoorstellen die ons werk raken van commentaar via consultatierondes. Wanneer ministeries onze inbreng vragen namens de branche, reageren onze beleidsadviseurs daar op. Ook als er praktische oplossingen gevraagd worden voor landelijke uitvoeringsproblemen zitten we vaak aan tafel.

In de aanloop naar Kamerdebatten of commissievergaderingen voorzien we Kamerleden van relevante informatie over onderwerpen die op dat moment spelen. Landelijke en regionale media vragen ons regelmatig om ontwikkelingen op het gebied van schulden te duiden. 

Op die manier behartigen we de belangen van onze leden en van de branche van financiële hulpverleners. We merken dat de mening van de NVVK gewicht heeft, en daarom laten we ons ook regelmatig horen als ontwikkelingen om commentaar vanuit de praktijk vragen. Dat doen we ook pro-actief. Zo zorgen we ervoor dat financiële hulpverlening zich kan ontwikkelen, in het belang van hulpvragers en schuldeisers.

Uit de lobby

 1. Cover Eindrapport.jpg

  Afschaffen, vereenvoudigen of fundamenteel aanpassen?

  Kabinet schetst toekomstscenario's toeslagstelsel

  29 februari 2024 om 20:57 Lobby

  Onderweg naar een nieuw toeslagenstelsel publiceerde het kabinet 18 mogelijkheden voor een nieuw stelsel. Vanuit ons werk juichen we de aandacht toe voor het terugdringen van het risico op terugvorderingen. Maar daarmee zijn we er niet.

 2. marnix-van-rij.jpeg

  NVVK stuurt brief naar Van Rij en Tweede Kamer

  Compensatie voor 287 Nederlanders bij wie schuldregeling geweigerd werd: hoe fixen we dat?

  14 februari 2024 om 12:20 LobbySchuldeisersSociale KredietverleningSchuldregeling

  Wie tussen 2012 en 2019 geregistreerd was in de beruchte Fraude Signalerings Voorziening (FSV) van de Belastingdienst werd niet geholpen bij het regelen van schulden. De Belastingdienst wees in zo'n geval een voorstel tot schuldregeling af. Ten onrechte. Dit beleid trof 287 mensen. De NVVK schetst in een brief aan staatssecretaris Van Rij van Financiën hoe deze groep het beste geholpen kan worden.

 3. franc-weerwind foto Martijn Beekman.jpeg

  Ook brancheverenigingen willen kwaliteit verhogen

  Weerwind rapporteert voor de zomer over mogelijke stelselwijziging bewind

  12 februari 2024 om 16:38 LobbyBeschermingsbewindWetgeving

  Kwaliteit van, toezicht op en vergoedingen voor bewindvoering zijn onderwerp van onderzoek door minister Weerwind van Rechtsbescherming. Dat zei hij tijdens het commissiedebat Armoede en Schulden. Brancheverenigingen Horus, NBBI en NVVK gaan bijdragen aan het onderzoek.