Onze thema's
Vroegsignalering
Vroegsignalering wil voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot problematische schulden. Het helpt maatschappelijke kosten voor schuldhulpverlening te verminderen en zorgt ervoor dat schuldeisers hun geld eerder krijgen.
Lees meer
Schuldenrust
Schuldenrust helpt om escalatie van geldproblemen te voorkomen en geeft schuldhulpverleners de ruimte om structurele oplossingen te vinden. Op deze pagina lees je hoe je schuldenrust kunt realiseren en ermee aan de slag gaat.
Lees meer
Convenanten
Iedereen is gebaat bij een effectieve manier van schulden regelen. Het biedt mensen met schulden sneller financiële stabiliteit en toekomstperspectief. Maar het kan schuldeisers en andere ketenpartners ook tijd en onnodige incassokosten besparen.
In een convenant maak je samen met NVVK-leden heldere afspraken over een efficiënt minnelijk schuldhulpverleningstraject.
In een convenant maak je samen met NVVK-leden heldere afspraken over een efficiënt minnelijk schuldhulpverleningstraject.
Lees meer
Basisdienstverlening
Om de schuldhulpverlening in heel Nederland op hoog niveau te brengen, werken we samen met landelijke partijen (ministerie van SZW, VNG, Divosa) aan het gelijktrekken van het schuldhulpverleningsaanbod in ons land. Zodat elke Nederlander, ongeacht zijn woonplaats, een beroep kan doen op schuldhulp van hoge kwaliteit.
Lees meer
Waarborgfonds saneringskredieten
Om gemeenten te helpen bij het verstrekken van saneringskredieten is er het Waarborgfonds saneringskredieten.
Lees meer
NVVK Kwaliteitskader
Het NVVK Kwaliteitskader is de basis voor hoogwaardige en effectieve financiële hulpverlening. Het helpt NVVK-leden om zich blijvend te ontwikkelen. Deelname aan de kwaliteitsaudit is voor alle leden verplicht. Hiermee borgen we samen de kwaliteit van de dienstverlening en stimuleren we verdere verbetering.
Lees meer
Samenwerking bewindvoerders & gemeenten
Bij de inzet van schuldenbewind overlappen verschillende subsystemen elkaar. Naast schuldenbewind zelf gaat het om de minnelijke en wettelijke schuldhulpverlening. Deze subsystemen sluiten nog niet altijd goed op elkaar aan. De gemeente heeft bij schulden de regierol, maar kan die niet altijd goed uitvoeren. De NVVK zet zich in voor een betere aansluiting, in het belang van mensen met schulden.
Lees meer
Vakmanschap
Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.
Lees meer