Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarborgfonds Saneringskredieten

Saneringskredieten inzetten zonder risico

Waarborgfonds saneringskredieten

Om gemeenten te helpen bij het verstrekken van saneringskredieten is er het Waarborgfonds saneringskredieten.

nieuw logo Wsk

Wat is een saneringskrediet?

Met saneringskredieten worden alle schuldeisers in één keer aan het begin van het traject afgelost. De schuldeisers krijgen allemaal binnen korte tijd een deel van hun vordering uitgekeerd en hoeven daarna geen contact meer te onderhouden over de schuld. Om dit te betalen sluiten klanten een krediet af bij een Sociale kredietbank dat ze in 1,5 jaar moeten aflossen.

Een saneringskrediet geeft mensen met schulden sneller schuldenrust en schuldeisers en gemeenten minder administratieve rompslomp. De NVVK stimuleert gemeenten om zo mogelijk saneringskredieten in te zetten, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om dat niet te doen.

Waarom een Waarborgfonds?

Gemeenten zijn soms huiverig om borg te staan voor het door een kredietbank verstrekte krediet, ook al blijkt het risico in de praktijk verwaarloosbaar: 97% van de klanten lost het saneringskrediet netjes af. Daarom heeft de NVVK aan de rijksoverheid gevraagd een fonds te vormen waarmee de risico's van het verstrekken van kredieten gedekt kunnen worden. Dat is het Waarborgfonds saneringskredieten.

Wsk plaatje

Meer informatie

Over saneringskredieten

Over het Waarborgfonds

Nieuws over Waarborgfonds saneringskredieten

 1. logo saneringskrediet nvvk.png

  Uit de negatieve spiraal

  Door een saneringskrediet kan Jeroen weer voluit ondernemen

  12 juni 2024 Ondernemers

  Ondernemers met schulden proberen die lang zelf af te lossen met het inkomen van hun bedrijf. Maar door de stress gaat het bedrijf juist slechter lopen en belanden ze in een negatieve spiraal. Jeroen vond door een saneringskrediet weer de weg omhoog. ‘Het is niet alleen dat je uit de financiële problemen komt, maar je krijgt ook veel ondersteuning.’

 2. Studiedag ondernemers.jpg

  Terugblik NVVK-studiemiddag schuldhulp ondernemers

  Ondernemers weten schuldhulp niet te vinden

  6 december 2023 Ondernemers

  Wil je ondernemers met financiële problemen bereiken, dan moet je andere wegen bewandelen dan de reguliere, was de eensgezinde opvatting tijdens een tot de nok toe volle NVVK-studiemiddag ‘Schuldhulp ondernemers’. En het is urgent die wegen te vinden, want de verwachting is dat de schuldenproblematiek zal toenemen.

 3. afbeelding dag van de kredietbanken.jpg

  Geanimeerde Dag van de Kredietbanken

  Kredietbanken (ook) aan zet bij halvering problematische schulden in 2030

  11 oktober 2023 Sociale KredietverleningSchuldregelingSaneringskrediet

  Samen met het Waarborgfonds Saneringskredieten organiseerde de NVVK op 3 oktober de Dag van de Kredietbanken. De dag bracht ruim 40 kredietbankprofessionals uit het hele land samen voor een dialoog over het halveren van problematische schulden in 2030.