Saneringskredieten inzetten zonder risico
Waarborgfonds Saneringskredieten
Om gemeenten te helpen bij het verstrekken van saneringskredieten is er het Waarborgfonds saneringskredieten.
Wat is een saneringskrediet?
Met saneringskredieten worden alle schuldeisers in één keer aan het begin van het traject afgelost. De schuldeisers krijgen allemaal binnen korte tijd een deel van hun vordering uitgekeerd en hoeven daarna geen contact meer te onderhouden over de schuld. Om dit te betalen sluiten klanten een krediet af bij een Sociale kredietbank dat ze in 3 jaar moeten aflossen.
Een saneringskrediet geeft mensen met schulden sneller schuldenrust en schuldeisers en gemeenten minder administratieve rompslomp. De NVVK stimuleert gemeenten om zo mogelijk saneringskredieten in te zetten, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om dat niet te doen.
Waarom een Waarborgfonds?
Gemeenten zijn soms huiverig om borg te staan voor het door een kredietbank verstrekte krediet, ook al blijkt het risico in de praktijk verwaarloosbaar: 97% van de klanten lost het saneringskrediet netjes af. Daarom heeft de NVVK aan de rijksoverheid gevraagd een fonds te vormen waarmee de risico's van het verstrekken van kredieten gedekt kunnen worden. Dat is het Waarborgfonds saneringskredieten.
Illustratie afkomstig uit Factsheet Waarborgfonds, klik om te downloaden
Meer informatie
Over saneringskredieten
- Handboek Saneringskrediet (pdf, 950 kB)
Over het Waarborgfonds
- Factsheet Waarborgfonds (pdf, 4 MB)
- email: waarborgfonds@sbn.nl
- website: waarborgfonds.sbn.nl
Nieuws over Waarborgfonds saneringskredieten
-
Meld nu jouw dossier(s) aan
Draag bij aan het Saneringskrediet voor (ex-)ondernemers
25 september 2023
In de reguliere schuldhulpverlening wordt steeds vaker het saneringskrediet als instrument ingezet. Het is aantrekkelijk voor schuldeisers, verkleint de administratieve workload voor schuldhulpverleners en biedt rust en overzicht voor mensen met schulden.
-
Gebruikte jij de speciale regeling voor het redden van schuldregelingen?
NVVK-enquête naar hulp bij hoge energielasten
9 augustus 2023
De energieprijzen zijn genormaliseerd, maar energiebedrijven geven alweer signalen af over mogelijke prijsstijgingen in de komende maanden. Hielp jij hulpvragers die in de knel zaten door hoge energielasten? Vul dan even onze enquête in.
-
Vangnetfunctie bij hoge energiekosten tot eind dit jaar
Waarborgfonds langer inzetbaar voor redden schuldregelingen
31 juli 2023
Dreigt jouw hulpvrager door hoge energiekosten zijn saneringskrediet niet af te kunnen lossen? Of kun je een schuldregeling met een saneringskrediet niet starten vanwege hoge energielasten? Maak gebruik van het Waarborgfonds saneringskredieten.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 9
- Volgende pagina