Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Titel Beurs .jpg

    Magazine NVVK schetst moeilijke positie hulpvragers en hulpverleners in energiecrisis

    'Ik durf de verwarming nauwelijks aan te doen'

    15 september 2022 Lobby

    In het magazine Beurs (36 pagina's, online en in druk verschenen) vertellen hulpvragers en hulpverleners over de impact van de inflatie op hun leven en werk. 'Beurs' werd samengesteld door lector Schulden en incasso Nadja Jungmann van de Hogeschool Utrecht. Het magazine maakt duidelijk waar hulpverleners tegenaan lopen, analyseert de bron van de inflatie en schetst oplossingsrichtingen.

  2. Joeri.png

    Schuldregelen met een niet sluitende begroting: dit kan je doen

    Toon lef en bied perspectief met gebruik van bestaande wetgeving

    9 september 2022 StabilisatieSchuldregeling

    Veel inwoners krijgen hun maandbegroting niet meer sluitend. Er ontstaan schulden. Bij de zoektocht naar hulp komt men uit bij de gemeente die, in geval van schulden, op grond van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) hulp probeert te bieden. Beleidsadviseur Joeri Eijzenbach gaat in dit artikel na welke mogelijkheden er zijn wanneer de begroting niet sluitend is.

  3. Trouw.jpg

    Vier maanden wachten op koopkrachtreparatie is te lang voor mensen met lage inkomens of schulden

    Kabinet, bouw een brug naar 1 januari

    9 september 2022 Lobby

    Dagblad Trouw plaatst vandaag een opiniebijdrage van onze voorzitter Marco Florijn. Daarin schetst hij dat onze leden in toenemende mate agressieve maar ook wanhopige reacties tegenkomen. Hulpvragers weten niet hoe ze de komende maanden door moeten komen met termijnbedragen voor energie die verdrievoudigen. Onze vraag aan het kabinet: bouw een brug. Wij helpen graag mee.