Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Martje Denayère.jpg

    Martje Denayère-Pos hoopt op soepelere samenwerking

    'Schuldhulpverlener, leer je regionale Wsnp-bewindvoerder kennen'

    2 november 2022

    Martje Denayère-Pos is sinds 2004 werkzaam als Wsnp-bewindvoerder. Hoe kijkt zij vanuit haar rol naar de samenwerking met schuldhulpverleners? En hoe kun je als schuldhulpverlener of bewindvoerder de overgang van Msnp naar Wsnp zo soepel mogelijk laten verlopen voor een cliënt?

  2. Carola Schouten - Martijn Beekman.jpeg

    BLOG: De ambitie van minister Schouten, hoe staat het daarmee?

    25 oktober 2022

    In juni stuurde minister Carola Schouten (Armoedebeleid, participatie en pensioenen) een brief naar de Tweede Kamer met de beleidsvoornemens van het kabinet inzake armoede en schulden. De lat ligt hoog: halvering van het aantal mensen in armoede in 2030, en in 2025 halvering van het aantal kinderen in armoede.Ligt de minister op koers?

  3. stopbord-will-porada-ZaGcU6BxJEc-unsplash.jpg

    Onderzoekers willen in gesprek over ervaringen en meningen

    Heb jij weleens een breed moratorium overwogen?

    19 oktober 2022 SchuldeisersWetgeving

    Een breed moratorium bij de rechter aanvragen om schulden te stabiliseren. Heb jij er wel eens over nagedacht? Dan gaat het ministerie van Sociale Zaken graag met je in gesprek.