Wil je meedenken over de uitvoerbaarheid van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening?

Schermafdruk 2019-10-31 18.31.03.pngdonderdag 31 oktober 2019

Het voorstel tot wijziging van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening is recent naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit voorstel wordt geregeld dat gemeenten van verschillende schuldeisers gegevens over betalingsachterstanden mogen ontvangen. Daarnaast regelt deze wet dat de gemeente gegevens mag inzien of bij derden mag opvragen die nodig zijn voor schuldhulpverlening. 

De wet wordt verder uitgewerkt in het besluit gemeentelijke schuldhulpverlening ten behoeve van gegevensuitwisseling. In dit besluit staat onder andere beschreven wat de definitie van 'signaal' is in het kader van vroegsignalering. Ook staat erin bij wie de gemeente nadere informatie voor schuldhulpverlening kan opvragen, zoals inkomen, vermogen en openstaande vorderingen.

Het besluit staat nu open voor internetconsultatie

De invulling van dit besluit is van grote invloed op de gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Daarom organiseren Divosa, VNG en de NVVK een bijeenkomst om de uitvoerbaarheid van de wet en het besluit te toetsen. De aanbevelingen die uit deze bijeenkomst komen verwerken wij in een reactie op de internetconsultatie en de uitvoeringstoets die SZW heeft gevraagd.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 november van 10.00 - 12.00 uurbij Divosa, Wilhelminalaan 5  in Utrecht. Wil je meepraten? Aanmelden kan hier.

Zie ook dit bericht over het voorstel.

 

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens
Naar boven