Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Gijs Katier.jpg

    Aflevering 2 | Het gesprek dat je bijblijft | Gijs Katier

    ‘Ik wilde het zaadje planten’

    23 mei 2023 Jongeren

    Bij een kennismakingsgesprek komt het erop aan de sfeer goed aan te voelen en de juiste toon te treffen. Soms gaat het ook om wat je doelbewust níet vertelt, weet schuldenspecialist en jongerencoach Gijs Katier.

  2. congres.jpg

    Ontmoeten, inspireren en leren

    Zo zag het NVVK-lentecongres eruit

    15 mei 2023 Financiële begeleiding

    'Om met een aflosperiode van 18 maanden hulpvragers goed te helpen, moeten we nog beter zien wie er nu eigenlijk voor ons staat'. Dat zei Marco Florijn bij de opening van het NVVK-congres in Amersfoort. Het thema 'Goed je te zien' trok zoveel belangstellenden dat het congres uitverkocht was.

  3. video.jpg

    'Mensen met schulden hebben vaak suïcidale gedachten'

    Durf spannend gesprek te voeren, praten helpt

    4 mei 2023

    Suïcidepreventie begint bij de eerste onbetaalde rekening. Werk je in het schuldendomein en kom je in je werk mensen tegen met geldzorgen en/of schulden die wanhopig zijn? Bekijk dan de webinar schulden en suïcidepreventie met Nadja Jungmann.