Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Nu.nl.jpg

    Gebruikte jij de speciale regeling voor het redden van schuldregelingen?

    NVVK-enquête naar hulp bij hoge energielasten

    9 augustus 2023 Stabilisatie

    De energieprijzen zijn genormaliseerd, maar energiebedrijven geven alweer signalen af over mogelijke prijsstijgingen in de komende maanden. Hielp jij hulpvragers die in de knel zaten door hoge energielasten? Vul dan even onze enquête in.

  2. Huurhuis beeld Belastingdienst.jpg

    10 % huurders laat gemiddeld 2500 euro per jaar liggen

    Woont je hulpvrager in een huurwoning? Vraag huurtoeslag aan

    4 augustus 2023 Toeslagen

    Een op de tien huurders laat de voor hem of haar beschikbare huurtoeslag liggen, blijkt uit onderzoek. Huurt jouw hulpvrager een woning? Ga na of er recht bestaat op huurtoeslag. De toeslag over heel 2022 kun je nog tot 1 september aanvragen.

  3. Vrouw op verwarming Unsplash jusfilm-dhhiCx3PyJs-unsplash.jpg

    Vangnetfunctie bij hoge energiekosten tot eind dit jaar

    Waarborgfonds langer inzetbaar voor redden schuldregelingen

    31 juli 2023 SchuldregelingSaneringskrediet

    Dreigt jouw hulpvrager door hoge energiekosten zijn saneringskrediet niet af te kunnen lossen? Of kun je een schuldregeling met een saneringskrediet niet starten vanwege hoge energielasten? Maak gebruik van het Waarborgfonds saneringskredieten.