Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Verder.jpg

    Onder de 100: Verder Financiële Zorgverlening stuurt op slimme keuzes

    ‘Wees niet te bang voor een dwangakkoord’

    26 november 2024

    Sneller een schuldregeling tot stand brengen, het kan! In deze serie interviews vragen we leden met (relatief) korte doorlooptijden en NVVK-collega’s om hun tips en ervaringen. Deze keer: Tom Appelboom, directeur Schuldhulpverlening en budgetbeheer bij Verder Financiële Zorgverlening.

  2. Brief Nick Morrison Unsplash.jpg

    Kijk hier de Dinsdagmiddagsessie van 19 november terug

    DDAS neemt mist weg voor gemeenten door eenduidige data rond financiële hulpverlening

    25 november 2024

    DDAS, het project dat data rond armoede en schulden efficiënt bij elkaar brengt, creëert ongekende inzichten in het effect van het hulpaanbod aan inwoners met financiële zorgen. Dat zei de Utrechtse beleidsmedewerker schuldhulpverlening Martijn Schut tijdens onze Dinsdagmiddagsessie ‘DDAS, de nieuw standaard voor gegevensverzameling’. Je kunt de sessie hier terugkijken.

  3. Christiaan Hazelaar KvK.jpg

    Studiemiddag NVVK/VNG 'Ondernemers helpen' met bijdrage KvK

    Het taboe doorbreken: stoppen is geen falen

    20 november 2024 Ondernemers

    Bij een ondernemer opperen om te stoppen met het bedrijf is niet eenvoudig. Want stoppen is vaak geen optie. Hoe ga je hier tóch het gesprek over aan? Christiaan Hazelaar, ondernemersadviseur bij de KvK, verzorgt hierover een workshop tijdens de studiemiddag Ondernemers met financiële zorgen op 3 december.