Overslaan en naar de inhoud gaan

Notitie Jongeren en schulden

Notitie Jongeren en schulden

Voor schuldhulpverleners die met jongeren werken heeft de NVVK haar uitgangspunten opgenomen in een notitie. Deze notitie biedt gemeenten en NVVK-leden handvatten hoe hier mee om te gaan.

Het stuk is geïnspireerd door onder andere de werkwijze van gemeente Amsterdam, Oss, het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) en andere lokale oplossingen. Samen met NVVK-leden en het JPF werkten we aan de totstandkoming van deze notitie.

Belangrijk uitgangspunt is dat de beperkte afloscapaciteit vanuit een fonds kán worden aangevuld tot 5% van de Pw-norm. Is er geen fonds beschikbaar dat je hierbij in kan zetten? Doe dan een voorstel op basis van de beslagvrije voet. Zet daarbij in op een tegenprestatie door de jongere: in de vorm van studie, maatschappelijke prestatie, vrijwilligerswerk of sollicitatieplicht. Kortom: een integrale aanpak die de jongere niet alleen van financiële zorgen verlost maar hem ook verder op weg helpt. 

Notitie Jongeren en schulden (pdf, 214 kB)

Kennisbank

Jaar

2021

Sleutelwoorden

Jongeren