Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Gerard Jan de Ruiter.jpg

    NVVK Live over samenwerking bewindvoerders-gemeente

    'Driekwart Rotterdammers in schuldenbewind stroomt binnen jaar door naar schuldhulp'

    17 januari 2023 BeschermingsbewindSchuldregeling

    Om de samenwerking tussen bewindvoerders en gemeenten te stimuleren, publiceert de NVVK binnenkort een modeldocument met afspraken. Rotterdam heeft al veel ervaring met die samenwerking. Gerard Jan de Ruiter vertelt erover in NVVK Live, en hij reageert op een nieuw onderzoek van de Hogeschool Utrecht over mensen in bewind.

  2. Mentaal doen.jpg

    Onderzoeker Rosanne Oomkens in NVVK Live

    'Groep in bewind is meest kwetsbaar qua denk- en doenvermogen'

    16 januari 2023 BeschermingsbewindWsnpSchuldregeling

    Hoe verschillen klanten onder bewind en in de schuldhulp van elkaar en wat bevordert doorstroom tussen deze voorzieningen? Die vraag beantwoordt Rosanne Oomkens in een nieuw onderzoek in opdracht van de NVVK. Ze bespreekt de belangrijkste bevindingen in NVVK Live van donderdag 26 januari.

  3. roos.jpg

    NVVK prikkelt leden om zich continu te verbeteren

    Handig: 7 filmpjes die je alles vertellen over het NVVK Kwaliteitskader

    11 januari 2023

    Ons Kwaliteitskader helpt NVVK-leden hun dienstverlening voortdurend te verbeteren. De verschillende onderdelen en gereedschappen laten je ook tussen de audits door nadenken over de vraag: hoe doen we het, waarom doen we het zo en is dit het beste voor de hulpvrager? We namen 7 filmpjes op die je inzicht geven in het effect van ons Kwaliteitskader op je organisatie.