Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakmanschap

Een kwaliteitsbewuste branche heeft medewerkers nodig die bevoegd, bekwaam én bevlogen zijn. De NVVK stelt kwaliteitseisen aan haar leden maar biedt met het vakmanschapsprogramma ook wat nodig is om daaraan te voldoen. We stimuleren dat financiële hulpverleners niet alleen de schulden regelen, maar dat ze ook oog hebben voor de diepere oorzaken van geldproblemen. Zo kunnen ze hulpvragers duurzamer helpen.

Waarom is dit belangrijk?

NVVK-leden onderscheiden zich van andere organisaties. Zij zijn betrouwbare partners voor overheden en schuldeisers en bieden dienstverlening op een gegarandeerd basisniveau.

Met het vakmanschapsprogramma stimuleren we onze leden om zich te blijven ontwikkelen, op de werkvloer én op managementniveau. Allemaal in het belang van de hulpvrager.

NVVK Belofte en Kwaliteitskader

Het vakmanschapsprogramma sluit aan op de NVVK Belofte en het Kwaliteitskader. De  NVVK Belofte  beschrijft vanuit het perspectief van de hulpvrager welke waarden, normen en uitgangspunten leden hanteren in hun werk.

Het  NVVK Kwaliteitskader biedt een set betekenisvolle kwaliteitsnormen die we als basis gebruiken bij de periodieke kwaliteitstoetsing van onze leden. Nieuwe NVVK-leden doorlopen bij toetreding een kwaliteitsaudit en daarna elke drie jaar.

Groeien in vakmanschap: zo pakken we dat aan

Vakmanschap vraagt om voortdurende ontwikkeling en daar investeren we in. We organiseren zelf bijeenkomsten en trajecten die vakmanschap versterken, gevoed door de praktijk en onderbouwd met kennis vanuit de wetenschap. Daarnaast dragen we bij aan beroepsopleidingen, ontsluiten passend scholingsaanbod en ondersteunen initiatieven voor professionele ontwikkeling.

Nieuws over Vakmanschap

  1. Vrouw op verwarming Unsplash jusfilm-dhhiCx3PyJs-unsplash.jpg

    Uitleg bij route via computer en met Digid-machtiging

    Dit spreekuur helpt je om namens een hulpvrager een beroep te doen op het Noodfonds Energie

    8 maart 2023 BeschermingsbewindStabilisatie

    Bewindvoerders en andere financiële hulpverleners ervaren moeilijkheden wanneer ze mensen onder bewind willen helpen bij een aanvraag voor een gift uit het Noodfonds Energie. De afgelopen weken hebben de NVVK en Horus daarom namens de beroepsgroep overlegd met het Noodfonds. Op donderdag 15 maart kun je terecht op een spreekuur over het onderwerp.

  2. 210622_LR_BL1A8041.jpg

    NVVK zoekt inspirerende verhalen voor serie rond beroepseer

    Een gesprek dat je bijblijft

    8 maart 2023 Jongeren

    Die vrouw die eerst niets van je wil weten maar uiteindelijk in tranen afscheid neemt. Die man waar je dankzij jouw gespreksvaardigheden toch tot de kern komt. Die jongere die overal luchtig over doet en na een poosje een groot probleem op tafel legt. Kortom: gesprekken die je bijblijven - wil jij ze met ons delen?

  3. Doorstroom.jpg

    Ervaringsdeskundige Jessica bij Donderdagmiddagsessie 6 april:

    Zonder eten geen aandacht voor formulieren

    8 maart 2023 Beschermingsbewind

    Nieuw onderzoek dat de Hogeschool Utrecht eerder dit jaar presenteerde laat zien dat mensen in bewind substantieel minder financiële vaardigheden hebben dan mensen in schulden. Met lector Nadja Jungmann en onderzoeker Rosanne Oomkens gaan we na welke lessen het onderzoek biedt. Ook ervaringsdeskundige Jessica doet mee.