Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen de werkplaats in om beter te worden in wat je doet

Samen de werkplaats in om beter te worden in wat je doet

15 juni 2020

Hoe begeleid je mensen met schulden naar werk? Hoe krijg je jongeren met schulden weer de schoolbanken in? In Almere, Maassluis, Schiedam en Vlaardingen gaan ketenpartners met elkaar op zoek naar een antwoord op die vragen. Dat doen ze in een Werkplaats, verzorgd door Schouders Eronder.

Binnen een werkplaats staat één vraagstuk centraal waarin regionale of gemeentelijke ketenpartners (bijvoorbeeld gemeente, sociaal werk, cliëntenraad, onderwijs, werkgevers) samen werken aan verbetering van de dienstverlening. Schouders Eronder ondersteunt de deelnemers tijdens het hele traject door het inzetten van ervaren procesbegeleiders, inspirerende werkvormen en experts.

De werkplaatsen starten online. Elke werkplaats bestaat uit maximaal acht bijeenkomsten van een dagdeel. In overleg met de deelnemers is het aantal bijeenkomsten bespreekbaar en kan de duur van elke bijeenkomst aangepast worden.

Samen met anderen tot verbetering komen

Van de deelnemers aan een werkplaats wordt gevraagd dat zij een gezamenlijk vraagstuk definiëren en samen willen werken aan verbetering hiervan; dat zij deelnemen aan de afgesproken bijeenkomsten; dat zij tussen de bijeenkomsten door de afgesproken acties in de praktijk brengen en dat de geleerde lessen gedeeld kunnen worden met het werkveld om van te leren.

Nieuwe werkplaats: zelfstandigen en schulden

In september wil Schouders Eronder graag een nieuwe werkplaats starten, bij voorkeur met als thema 'zelfstandigen en schulden'. "Juist nu kan jouw gemeente het verschil maken voor zelfstandigen die schulden hebben", vertelt procesmanager Werkplaatsen Marleen Smit. "Neem samen met de ketenpartners deel aan onze derde werkplaats. Wij zorgen voor een deskundige begeleiding."

Interesse? Neem contact op met Marleen Smit via msmit@divosa.nl of 06-82375066.