Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.
hulp nodig
bij geldzorgen?
0800-8115.nl
Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.
21 juli 2020
In het Staatsblad-online heeft minister Hoekstra van Financiën zijn besluit gepubliceerd om de maximale kredietrente tijdelijk te verlagen. Het besluit is genomen met het oog op commerciële kredietverleners, maar heeft ook consequenties voor de kredietbanken.
15 juli 2020
“Heeft u een moment? Dan verbind ik u door met schuldhulpverlening in uw woonplaats.” Dat is het ideaal waar de mensen van 0800-8115 deze zomer hard aan werken: een landelijk nummer dat ‘warm’ doorverbindt met lokale schuldhulpverlening. “Ons belangrijkste doel is: het vergroten van het bereik van de gemeentelijke schuldhulpverlening.”
14 juli 2020
In een webinar informeert de Belastingdienst professionals in de sociaal-financiële hulpverlening over veranderingen op korte en lange termijn om het belastingstelsel ‘minder hardvochtig’ te maken. Ambtenaren van de dienst trekken merkbaar het boetekleed aan in het ruim een uur durende webinar.
1 juli 2020
‘Slimmer, Sneller, Beter’, de slogan die de NVVK gebruikt in haar vernieuwingsprogramma, heeft ook veel te zeggen voor vrijwilligers in de schuldhulp, zegt Arjen Baan van de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp. Zijn organisatie gaat meer samenwerken met de NVVK.
1 juli 2020
Het uur van de waarheid breekt aan. Door de coronacrisis hebben minstens 400.000 huishoudens te maken met een scherpe daling van inkomsten. Schuldeisers laten coulance zien, maar uitstel van betaling is geen afstel. Daarom moeten schuldhulpverleners nu vol aan de bak, zegt NVVK-directeur Geert van Dijk.
30 juni 2020
Stuur jongeren uit je gemeente een kaartje als ze 18 worden, en informeer hen dan wat deze verjaardag financieel voor hen betekent. Of organiseer eens een workshop 'schuldeisers bellen', waarin mensen leren te achterhalen hoe hoog hun schulden zijn.
30 juni 2020
Ruim 600.000 mensen hebben een betalingsachterstand op de premie van hun zorgverzekering. Bij een op de drie duurt die achterstand al langer dan een half jaar. Hoe is de situatie in de gemeente waar jij werkt? De mensen van de Zorgverzekeringslijn weten het.