Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over financiële hulpverlening. Een deel daarvan is openbaar, een ander deel uitsluitend toegankelijk voor NVVK-leden.

 1. Alle overeenkomsten met schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders op een rijtje

  Overzicht convenanten

  Op deze pagina vind je een overzicht van alle convenanten die de NVVK sloot voor haar leden.

  lezen
 2. Afspraken Bol.com

  Webwinkel Bol.com is actief in Nederland en België. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG. Het hoofdkantoor staat in Utrecht. In 2012 werd Bol.com overgenomen door Ahold. Sinds de fusie van Nederlandse Koninklijke Ahold en de Belgische Delhaize Groep, in juli 2016, is Bol.com onderdeel van Ahold Delhaize.

  lezen
 3. Convenant Youfone

  Met bijna een half miljoen klanten is Youfone de vierde grootste speler in de Nederlandse markt voor mobiele telefonie. Daarnaast levert Youfone internet, televisie en vaste telefonie aan particulieren. Het is een zelfstandig organisatie, opererend vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. Specifiek voor klanten die onder bewind staan, biedt Youfone een aangepast dienstenpakket, waarin mogelijkheden tot het maken van extra kosten door de klant sterk beperkt zijn. Denk hierbij aan het blokkeren van internationaal verkeer, extra bundels en het bel/dataplafond.

  lezen
 4. Convenant Tinka

  Tinka, het voormalige Wehkamp Finance, is een kredietverstrekker met een lange historie. Tinka verzorgt al sinds de jaren 60 de betalingen van Wehkamp en biedt haar financiële diensten sinds 2019 ook aan andere ‘merchants’ aan, zoals BCC en Youfone.

  lezen
 5. Convenant T-Mobile

  T-Mobile is de mobiele-telefonie-tak van het Deutsche Telekom-concern. Het hoofdkantoor van het dochterbedrijf T-Mobile bevindt zich in Bonn. T-Mobile in Nederland bestaat uit 4 merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel.

  lezen
 6. Landelijk Convenant Vroegsignalering

  De NVVK vergemakkelijkt en versnelt de samenwerking tussen gemeenten en vastelastenpartners met het Landelijk Convenant Vroegsignalering. Dit convenant is afgesloten tussen de NVVK, VNG en koepels van vastelastenpartners. De NVVK faciliteert een online ondertekenportaal waarin individuele gemeenten en leveranciers de bij het convenant horende overeenkomst kunnen tekenen.

  lezen
 7. Overzicht van mogelijkheden voor uitstel van betaling

  Er zijn steeds meer verschillende manieren om uitstel van betaling te krijgen voor een hulpvrager met schulden. Schuldhulpverleners weten soms niet van alle mogelijkheden af, en ze hebben ook geen tijd om dat uit te zoeken. Daarom zetten we hier alle mogelijkheden voor je op een rij.

  lezen
 8. Convenant Flanderijn

  Flanderijn is de tweede incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie die met de NVVK een convenant afsluit over de samenwerking in minnelijke schuldhulpverleningstrajecten.

  lezen
 9. Convenant Schakel! – samenwerking met hypotheekverstrekkers 

  In Schakel! zoeken de NVVK en de grootste hypotheekverstrekkers de samenwerking op het moment dat een gezamenlijke klant financiële problemen heeft, ook als er nog géén betalingsachterstanden of restschulden zijn op de hypotheek. Door te kijken naar overwaarde of de huidige hypotheekconstructie wordt gezamenlijk gezocht naar mogelijkheden om vaste lasten te verlagen en schulden aan te pakken.

  lezen
 10. Convenant Zorgverzekeraars Nederland

  Zorgverzekeraars Nederland behartigt de belangen van alle zorgverzekeraars. De vereniging heeft als doel om de zorgverzekeraars te ondersteunen bij hun missie: het realiseren van goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden, gericht op het bevorderen van gezondheid en kwaliteit van leven.

  lezen