Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over financiële hulpverlening. Een deel daarvan is openbaar, een ander deel uitsluitend toegankelijk voor NVVK-leden.

 1. Convenant Aedes

  Het convenant Aedes is een Modelconvenant zoals overeengekomen tussen de NVVK en Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties in Nederland. Om van het convenant gebruik te kunnen maken, moet een individuele woningcorporatie zelf aansluiten.

  lezen
 2. Handleiding werken met het NVVK Arrangement

  Werken met het NVVK Arrangement versnelt het regelen van schulden waardoor je meer tijd overhoudt voor begeleiding. Ook schuldeisers zijn enthousiast omdat het regelen van schulden administratief efficiënter verloopt. Lees onze handleiding om meer te weten te komen over het NVVK Arrangement. 

  lezen
 3. Convenant Lokale Overheid

  Het convenant Lokale Overheid is de overkoepelende term voor een set convenanten met lokale overheidspartijen of hun vertegenwoordigers.

  lezen
 4. Handleiding voor het implementeren en uitvoeren van convenanten

  Wat is er nodig om een convenant te implementeren zodat het echt versnelling en snelle schuldenrust oplevert? Deze korte handleiding van de NVVK geeft tips voor een goede implementatie.

  lezen
 5. Alle overeenkomsten met schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders op een rijtje

  Overzicht convenanten

  Op deze pagina vind je een overzicht van alle convenanten die de NVVK sloot voor haar leden.

  lezen
 6. Afspraken Bol.com

  Webwinkel Bol.com is actief in Nederland en België. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG. Het hoofdkantoor staat in Utrecht. In 2012 werd Bol.com overgenomen door Ahold. Sinds de fusie van Nederlandse Koninklijke Ahold en de Belgische Delhaize Groep, in juli 2016, is Bol.com onderdeel van Ahold Delhaize.

  lezen
 7. Convenant Youfone

  Met bijna een half miljoen klanten is Youfone de vierde grootste speler in de Nederlandse markt voor mobiele telefonie. Daarnaast levert Youfone internet, televisie en vaste telefonie aan particulieren. Het is een zelfstandig organisatie, opererend vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. Specifiek voor klanten die onder bewind staan, biedt Youfone een aangepast dienstenpakket, waarin mogelijkheden tot het maken van extra kosten door de klant sterk beperkt zijn. Denk hierbij aan het blokkeren van internationaal verkeer, extra bundels en het bel/dataplafond.

  lezen
 8. Convenant Tinka

  Tinka, het voormalige Wehkamp Finance, is een kredietverstrekker met een lange historie. Tinka verzorgt al sinds de jaren 60 de betalingen van Wehkamp en biedt haar financiële diensten sinds 2019 ook aan andere ‘merchants’ aan,  zoals Youfone.

  lezen
 9. Odido Convenant (voorheen T-Mobile)

  Odido is een Nederlands telecombedrijf, dat onder andere mobiele telefonie, vast internet en televisie levert, aan zowel consumenten, als de zakelijke markt. 

  lezen
 10. Landelijk Convenant Vroegsignalering

  Per 1 januari 2021 is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) gewijzigd. Met deze wijziging is vroegsignalering van schulden een wettelijk taak geworden voor gemeenten en vaste lasten partners (energie, water, zorgverzekering en huur).

  De NVVK vergemakkelijkt en versnelt de samenwerking tussen gemeenten en vaste lasten partners met het Landelijk Convenant Vroegsignalering. Dit convenant is afgesloten tussen de NVVK, VNG en koepels van vaste lasten partners. De NVVK faciliteert een online ondertekenportaal waarin individuele gemeenten en leveranciers de bij het convenant horende modelovereenkomst kunnen tekenen.

  lezen