Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over financiële hulpverlening. Een deel daarvan is openbaar, een ander deel uitsluitend toegankelijk voor NVVK-leden. Deze Kennisbank is in ontwikkeling. Mis je als NVVK-lid nog bepaalde informatie? Ga dan naar het ledenweb.

 1. Module Crisisinterventie

  Als er bij een inwoner door schulden een crisissituatie ontstaat (bijvoorbeeld door een woningontruiming) zet je crisisinterventie in om de crisis af te wenden. Crisisinterventie vraagt om snel ingrijpen. Het eerste gesprek is binnen 3 werkdagen nadat je een signaal van een schuldeiser krijgt of nadat de inwoner zich aanmeldt. Binnen 2 weken is de interventie afgerond (bij ondernemers binnen 4 weken).

  lezen
 2. Module Intake

  De module Intakefase beschrijft het proces na de aanmeldingsfase om de klantsituatie te onderzoeken en voorbereidingen te treffen om de schulden duurzaam op te lossen of te stabiliseren.

  lezen
 3. Module Aanmelding

  De module Aanmelding beschrijft de formele aanmelding, het eerste gesprek en de beslissing over toelating tot de schuldhulpverlening, inclusief het sturen van een beschikking met een plan van aanpak op hoofdlijnen.

  lezen