Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over financiële hulpverlening. Een deel daarvan is openbaar, een ander deel uitsluitend toegankelijk voor NVVK-leden.

 1. Convenant Aedes

  Het convenant Aedes is een modelconvenant zoals overeengekomen tussen de NVVK en Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties in Nederland. Om van het convenant gebruik te kunnen maken, moet een individuele woningcorporatie zelf aansluiten.

  lezen
 2. Voorgeschreven bewaartermijn varieert

  Dossier gesloten: hoe lang moet je het bewaren?

  Je hulpvrager heeft de schuldregeling succesvol afgesloten. Hoe lang móet je het dossier dan bewaren? En hoe lang mág je het bewaren?

  lezen
 3. NVVK-initiatief helpt je bij lastige dossiers

  Vraagbaak hypotheken: jouw steun in de rug bij hulpvragers met een eigen woning

  Met ingang van december biedt de NVVK leden de mogelijkheid gebruik te maken van de Vraagbaak hypotheken. 

  lezen
 4. Alle informatie op en rij met een hoofdrol voor de kennisgeving

  Interactieve routekaart schuldenrust & schuldregeling

  Wat moet je als schuldhulpverlener doen om te zorgen dat iemand met schulden zo snel mogelijk schuldenrust krijgt?  Onze convenanten bieden veel mogelijkheden voor een incassostop. De nieuwe interactieve routekaart schuldenrust & schuldregeling brengt ze overzichtelijk in beeld. Een belangrijk instrument is de kennisgeving

  lezen
 5. Handleiding werken met het NVVK Arrangement

  Werken met het NVVK Arrangement versnelt het regelen van schulden waardoor je meer tijd overhoudt voor begeleiding. Ook schuldeisers zijn enthousiast omdat het regelen van schulden administratief efficiënter verloopt. Lees onze handleiding om meer te weten te komen over het NVVK arrangement. 

  lezen
 6. Alles wat je wilt weten nu nog makkelijker vindbaar

  Handig: Kennisbank uitgebreid met slimme zoekfunctie

  Onze Kennisbank wordt dagelijks geraadpleegd door NVVK-leden en anderen die informatie zoeken over financiële hulpverlening. De bouwer van de Kennisbank voegde onlangs, op ons verzoek, een effectieve zoekoptie toe. Wat betekent dat voor jou?

   

  lezen
 7. Module Nazorg

  Nazorg is een essentieel onderdeel van de schuldhulpverlening met als doel om de klant te ondersteunen bij de start van een schuldenvrij leven, zelfredzaamheid waar mogelijk te bevorderen én terugval waar mogelijk te voorkomen.

  lezen
 8. Beroepscompetentieset voor professionals in sociaal-financiële dienstverlening

  Werk jij als professional met mensen aan het versterken van hun financiële bestaanszekerheid? Verken dan welke deskundigheid je nu en in de toekomst nodig hebt. Het staat beschreven in de beroepscompetentieset voor professionals in sociaal-financiële dienstverlening.

  lezen
 9. Convenant Lokale Overheid

  Het convenant Lokale Overheid is de overkoepelende term voor een set convenanten met lokale overheidspartijen of hun vertegenwoordigers.

  lezen
 10. Module Crisisinterventie

  Als er bij een inwoner door schulden een crisissituatie ontstaat (bijvoorbeeld door een woningontruiming of andere bedreigende situatie) zet je Crisisinterventie in om de crisis af te wenden. Crisisinterventie vraagt om snel ingrijpen. Het eerste gesprek vindt plaats binnen 3 werkdagen nadat de inwoner zich aanmeldt of je een signaal van een bedreigende situatie krijgt van een schuldeiser. Binnen 2 weken is de interventie afgerond (bij ondernemers binnen 4 weken).

  lezen