Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne ‘Kom uit je schuld’ komt naar je toe

Campagne ‘Kom uit je schuld’ komt naar je toe

4 februari 2020 Preventie

Werk je bij of voor een gemeente en houd je je bezig met schulden? Kom dan naar de regio-bijeenkomsten van de campagne Kom uit je schuld. Want gemeenten kunnen helpen de campagne een groter bereik te geven.

Ambassadeurs Kom uit je schuld

 ‘Praat over je schulden met je omgeving, met familie, buren, collega’s, vrienden, studie- of klasgenoten en zoek hulp.’ Dat is sinds anderhalf jaar de boodschap van de campagne ‘Kom uit je schuld’. Voor de campagne zijn verschillende mensen met schulden - ambassadeurs - bereid gevonden om over hun schuldprobleem te praten.

De coming-out over hun schuldprobleem bleek de eerste stap op weg naar een oplossing. Hierdoor kwamen in ze contact met de juiste instanties en waren ze in staat om - soms na een langdurig gevecht - weer op eigen benen te staan.

Persoonlijke verhalen

De persoonlijke verhalen zijn een krachtig middel om in je gemeente het onderwerp ter sprake te brengen. Nog niet alle gemeenten maken er gebruik van. Dat is jammer, want Nederland telt 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Door schaamte of onbekendheid weten veel mensen nog niet de juiste stap naar een schuldhulploket te zetten. Er rust een groot taboe op het praten over financiële problemen.

Daarom organiseert het campagnebureau de komende weken vier regiobijeenkomsten. Daarin staat de vraag centraal: wat kan de campagne voor jouw gemeente betekenen en hoe kan je gemeente hieraan meedoen?

 Dit zijn de bijeenkomsten:

  • Maandag 17 februari van 13.00 tot 15.00 in Eindhoven
  • Maandag 24 februari van 13.00 tot 15.00 in Meppel
  • Woensdag 4 maart van 10.00 tot 12.00 in Den Haag
  • Donderdag 5 maart van 10.00 tot 12.00 in Arnhem

Aanmelden

Aanmelden kan via een mail aan schuldhulp@emma.nl. Zet daar het volgende in:

  • In welke gemeente wil je de bijeenkomst bijwonen? (Eindhoven / Meppel / Den Haag / Arnhem)
  • Namens welke gemeente kom je?
  • Met hoeveel personen komt je?
  • Per deelnemer de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer.
  • Optioneel: je functie (beleid / communicatie / uitvoering / overig)

Sleutelwoorden

Preventie