Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboek Saneringskrediet

Handboek Saneringskrediet

Met dit handboek willen we beleidsmedewerkers en schuldhulpverleners handvaten bieden om meer saneringskredieten in te zetten als schuldregeling. 

Het werken met het saneringskrediet is voorwaarde voor deelname aan Collectief Schuldregelen. Beide instrumenten zijn onderdeel van het NVVK-arrangement. Het NVVK-arrangement is het verzamelpakket van initiatieven die ieder afzonderlijk tot versnelling van de schuldhulpverlening leidt, maar gezamenlijk voor de meeste procesversnelling zorgt.

 Infographic NVVK Arrangement

Download

Handboek Saneringskrediet - versie maart 2022 (pdf, 950 kB)

Het handboek Saneringskrediet is ontwikkeld door de NVVK met hulp en input van de Kredietbank Nederland, Stadsring 51, Stadsbank Oost Nederland, de Kredietbank Limburg en onderzoekers Martijn Schut en Joke de Kock.

Kennisbank

Jaar

2021

Thema

SchuldenknooppuntCollectief schuldregelenWaarborgfonds saneringskredieten

Sleutelwoorden

Sociale Kredietverlening