Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons webinar hoor je alles over saneringskredieten, Schuldenknooppunt en Collectief Schuldregelen

In ons webinar hoor je alles over saneringskredieten, Schuldenknooppunt en Collectief Schuldregelen

8 april 2020 BeslagSaneringskrediet

Om in coronatijd onze leden en belangstellenden te informeren over de ontwikkelingen in onze branche, organiseerden we een webinar. Bomvol nuttige informatie en online helemaal terug te kijken.

Honderden belangstellenden gaven zich op voor het webinar, dat live uitgezonden werd op dinsdag 7 april. Een stroomstoring onderbrak die uitzending, maar nu is het webinar alsnog terug te kijken. Het is ingedeeld in hoofdstukken, zodat je snel de verschillende onderdelen terug kunt vinden.  

Medewerkers motiveren

NVVK-voorzitter Marco Florijn opent de online bijeenkomst met een speech waarin hij de NVVK-leden een hart onder de riem steekt. Deze tijd van sociale onthouding bemoeilijkt ons werk. In het webinar laat Stadsring51-directeur Dick van Maanen zien hoe hij ondanks alle beperkingen toch probeert de doelgroep te bereiken. Ook zie je hoe hij zijn medewerkers motiveert via een Youtube-filmpje.

Frank Dijkstra van Kredietbank Nederland doet uit de doeken hoe saneringskredieten werken. Hij gaat ook live in op vragen van kijkers. 

Na zijn bijdrage veranderde het onlinewebinar in een offline webinar, vanwege de stroomstoring. Live vragen stellen was toen niet meer mogelijk, maar wie het webinar nu bekijkt kan nog steeds vragen stellen. Die worden dan zo spoedig mogelijk beantwoord.

Coronacrisis bewijst nut Schuldenknooppunt

Voor Marianne Oostrik van het Schuldenknooppunt blijkt tijdens deze coronacrisis eens te meer hoe belangrijk het is dat het Schuldenknooppunt er komt. Het maakt papieren post overbodig, zodat je niet meer naar kantoor hoeft om daar brieven in enveloppen te doen.

Manuel van der Hoek van SchuldenlabNL legt uit hoe Collectief Schuldregelen in zijn werk gaat en maakt duidelijk dat er een sterke relatie is tussen deze werkwijze en het ter beschikking komen van het Schuldenknooppunt. Ook de ruimere inzet van saneringskredieten past daarbij.

Marianne Oostrik, Marco Florijn en Manuel van der Hoek in gesprek

Primeur: presentatie Eén Overheidsconvenant

Het webinar kende ook een primeur: de presentatie van Eén Overheidsconvenant. Een filmpje markeert dat moment in het webinar, gevolgd door een toelichting door beleidsadviseur Linda van Vliet.

Ter afsluiting maakt NVVK-directeur Geert van Dijk aan de hand van onderstaande illustratie duidelijk dat saneringskredieten, het Schuldenknooppunt en Collectief Schuldregelen één NVVK-arrangement vormen. Gemeenten die het integraal overnemen, geven hun schuldhulpverlening daarmee een enorme boost. In de komende twee jaar krijgt deze ontwikkeling zijn beslag. 

infographic NVVK arrangement

Kijk het webinar terug

De sheets uit het webinar (pdf, 13,9 MB)

Sleutelwoorden

BeslagSaneringskrediet