Overslaan en naar de inhoud gaan

NVVK Expeditie: meer mensen beter bereiken

NVVK Expeditie: meer mensen beter bereiken

Ons werk kan altijd beter, en daarom organiseren we de NVVK Expeditie. Een speelse en tegelijk serieuze manier om ons werkproces te verbeteren, zodat hulpvragers sneller schuldrust krijgen. De Expeditie gaat er daarnaast voor zorgen dat we de doorlooptijd voor het regelen van schulden bekorten of Vroegsignalering effectief inzetten. 

Wat ga je doen?

logo nvvk expeditie vierkantAls deelnemer aan de Expeditie verzamel je nieuwe kennis over je werk en voer je missies uit die direct met je werk te maken hebben. Je gebruikt ideeën van collega’s elders in het land om je werkwijze te veranderen. Je toetst je eigen werkwijze aan die van anderen en leert nieuwe manieren om tot resultaat te komen. Zo organiseren we Expedities om doorlooptijden te verkorten en om Vroegsignalering in te zetten. 

Meedoen aan de Expeditie levert je praktische kennis op die je meteen kunt toepassen op lopende dossiers! Onderweg krijg je ondersteuning van de medewerkers van het NVVK Serviceteam.

Hoe kan je meedoen?

Je meldt je samen met een aantal collega’s aan als deelnemer aan de expeditie. In 14 weken doorloop je de Expeditie, samen met andere teams. Je ziet wat anderen doen, anderen zien wat jouw team doet. We brengen er competitie in die je motiveert om actief betrokken te blijven bij de Expeditie.

Het wordt een gezamenlijke ontdekkingsreis waarin jullie als team elkaar maar ook anderen verder helpen. Kortom: een expeditie waarin jullie samen op avontuur gaan.

Nieuw thema: Expeditie Vroegsigalering

De Expeditie 'doorlooptijden verkorten' is onlangs afgesloten. Team 'Gladiolen' uit Nijmegen won de Expeditie. Zij verkortten hun doorlooptijden voor nieuwe aanvragen maar liefst tot 60 dagen. Inmiddels is er al een nieuwe Expeditie vertrokken over vroegsignalering met maar liefst negen teams. Nico Wuarbanaran: ‘Het gaat daarbij nog sterker over leren van elkaar, best practices bekijken en dingen uitproberen. Wat werkt en wat werkt niet? Bij dit onderwerp zijn de verschillen groter. De ene gemeente is al jaren bezig met vroegsignalering en de ander nog maar net.’ Na de zomer gaan er weer twee Expedities van start, zowel over 'vroegsignalering' als 'doorlooptijden verkorten'. Aanmelden kan nu al. 

Meld je aan

Klik hier om je aan te melden. 

Waarom meedoen?

  • Geert van Dijk, directeur van de NVVK, vertelt in deze video waarom het belangrijk én leuk is om mee te doen:

  • Asmae Jazouli, schuldhulpverlener in Leiden, vertelt waarom zij enthousiast is over de Expeditie:

De Expeditie vertrekt in het najaar van 2023. Meld je snel aan of vraag meer informatie! NVVK-leden kunnen kosteloos meedoen.

Kennisbank

Jaar

2023