Al meer dan 60 gemeenten sluiten aan bij convenant Vroegsignalering

Afbeelding waterschappen.jpg17 november 2020

Op 10 november ondertekenden NVVK, de VNG en de koepels Energie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, Vewin en Aedes het Landelijk Convenant Vroegsignalering. Inmiddels hebben zich al meer dan zestig gemeenten aangemeld, al dan niet via gemeenschappelijke regelingen.

Met hun aanmelding geven de gemeenten aan dat ze via het NVVK-portaal gebruik willen maken van het automatisch genereren en digitaal ondertekenen van overeenkomsten met de 4 vaste lastenpartijen voor vroegsignalering. In de overeenkomsten staan afspraken tussen gemeenten en individuele vastelastenpartners om vroegsignalering van schulden eenvoudig en uniform te implementeren.

Ook meedoen?

Wil jouw gemeente ook gebruikmaken van het Landelijk Convenant Vroegsignalering en het digitale ondertekenproces? Meld je dan aan via dit formulier.

Als we alle benodigde informatie hebben gekregen sturen we de contactpersoon Vroegsignalering een mail. Die kan dan in een online-omgeving selecteren welke vastelastenpartners namens de gemeente een LCV-Overeenkomst krijgen om te ondertekenen.

Meer informatie over het Landelijk Convenant Vroegsignalering

« Terug

Archief > 2020 > november

Naar boven