Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe folder ‘Hoe kom ik in de Wsnp?’

Nieuwe folder ‘Hoe kom ik in de Wsnp?’

24 juni 2020 Wsnp

Hoe kom ik in de Wsnp, wat moet ik wel doen en wat juist niet? Het zijn allemaal vragen waar hulpvragers mee zitten als de Wsnp in beeld komt. Bureau Wsnp bracht daarom een nieuwe folder uit voor mensen die overwegen een Wsnp-traject aan te vragen.

Ook voor mensen die al zijn toegelaten is de folder informatief. Een tijdlijn laat zien wat ze kunnen verwachten in de drie jaar dat het traject duurt. De folder biedt ruimte om contactgegevens van de bewindvoerder en afspraken met de bewindvoerder te noteren. De bewindvoerder kan de folder bijvoorbeeld geven tijdens het huisbezoek.

Download de folder (pdf, 328 kB) of bestel de (gratis) papieren versie via de website van Bureau Wsnp. Je kunt ook een e-mail sturen naar infowsnp@rvr.org. Bureau Wsnp roept je op om de folder breed te verspreiden in je netwerk. Rechtbanken, Wsnp-bewindvoerders en alle vestigingen van het Juridisch Loket krijgen de papieren versie sowieso toegestuurd.

Schuldhulpverleners, medewerkers van rechtbanken, Wsnp-bewindvoerders en eindgebruikers hebben de folder uitvoerig getest. Misschien ontdek je in het gebruik toch dat er informatie moet worden toegevoegd of aangepast. Laat dat dan weten aan bureau Wsnp via infowsnp@rvr.org. In het najaar evalueren ze de folder, en ze stellen input van gebruikers daarbij op prijs.

Sleutelwoorden

Wsnp