Overslaan en naar de inhoud gaan

Checklist verzoekschrift Wsnp voor schuldhulpverleners

Checklist verzoekschrift Wsnp voor schuldhulpverleners

Een rechter heeft maar kort de tijd om een verzoekschrift Wsnp te beoordelen. Voor de cliënt hangt er veel van af: wel of geen schuldsanering? Met deze checklist zorg je dat de stukken compleet zijn. Ook krijg je tips om de kans te vergroten dat de rechter je aanvraag goedkeurt.

Een rechter heeft maar kort de tijd, ongeveer 15 minuten, om een verzoekschrift Wsnp te beoordelen. Met deze checklist zorg je dat de stukken voor toelating tot schuldsanering compleet zijn.

Voor de cliënt hangt er veel van af: wel of geen schuldsanering? Met deze checklist zorg je dat de stukken compleet zijn. Ook krijg je tips om de kans te vergroten dat de rechter je aanvraag goedkeurt.

Als een schuldhulpverlener denkt dat een cliënt in aanmerking komt voor schuldsanering, dan moet hij een verzoekschrift Wsnp indienen bij de rechter. De rechter heeft maar 15 minuten om het verzoek te beoordelen. Het is daarom belangrijk dat de stukken compleet zijn. Deze checklist helpt hierbij. In de lijst staat alles waar je aan moet denken:

  • Voldoet de schuldenaar aan de voorwaarden?
  • Welke stukken heeft de rechter nodig?
  • Klopt de schuldenlijst?
  • Wat moet er in de toelichting staan?

Ook geeft de checklist je praktische tips om de kans te vergroten dat de rechter je aanvraag goedkeurt en een cliënt toelaat tot schuldsanering.

Kijk voor meer informatie op de website van Bureau Wsnp.

Kennisbank

Jaar

2019

Sleutelwoorden

WsnpSchuldregeling