Overslaan en naar de inhoud gaan

Convenant Aedes

Efficiënter schuldregelen in jouw gemeente(n)

Convenant Aedes

Het Aedes Modelconvenant maakt het proces van minnelijke schuldhulpverlening efficiënter voor woningcorporaties. Daar zijn huurders met schulden én jouw organisatie bij gebaat. Het biedt hulpvragers sneller financiële stabiliteit en toekomstperspectief. Maar het bespaart je, als schuldeiser, ook tijd en onnodige incassokosten.   

Klik hier om je aan te melden voor het convenant

Zo werkt het convenant 

In het convenant maak je met NVVK-schuldhulpverleners heldere afspraken over het schuldhulpverleningstraject voor mensen met schulden. Al aangesloten woningcorporaties ervaren dat alle partijen hierdoor sneller duidelijkheid hebben en dat zij minder tijd en geld kwijt zijn.  

Je maakt onder meer afspraken over het tijdelijk pauzeren van de incassomaatregelen voor jouw huurders zodra ze schuldhulpverlening ontvangen. Ook spreek je af dat jouw organisatie waar mogelijk bij voorbaat akkoord gaat met betalingsvoorstellen die de schuldhulpverlener doet.  

Onderhandelen over bedragen is niet nodig, want je ontvangt altijd het hoogst haalbare aanbod. Hulpverleners maken namelijk gebruik van gestandaardiseerde rekenmethodes.  

Voordelen van het Aedes Modelconvenant 

  • Basis voor afspraken met álle woningcorporaties
  • Sneller duidelijkheid
  • Mensen zijn sneller vrij van schuldzorgen
  • Schuldeisers krijgen sneller ‘schaderust’, maken minder kosten en zijn minder tijd kwijt
  • Schuldhulpverleners zijn minder tijd kwijt aan administratie

'Het convenant heeft grote voordelen: het stroomlijnt en bekort het proces van schuldhulp en zorgt voor eenduidigheid. Met als uiteindelijk doel dat huurders met schulden snel duidelijkheid en rust krijgen en geholpen worden.’ (Rob Ravestein, Aedes)

'We staan 100% achter alle zaken die zijn opgenomen in het convenant. Het is zo nodig dat hulp sneller en eenvoudiger op gang komt.' (Angelica Eussen, ZOwonen)

Hoe ziet het convenant eruit?

Aanmelden voor het convenant 

Alle woningcorporaties kunnen zich aanmelden voor het sluiten van een convenant.  

Klik hier om je aan te melden voor het convenant.

Meer over NVVK-convenanten en het Schuldenknooppunt 

Veelgestelde vragen