Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Informatieve talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK

  • NVVK Live

Informatieve talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK

Maandelijks nodigen we een aantal interessante gasten uit die in gesprek gaan over actuele ontwikkelingen in de financiële hulpverlening. De uitzendingen zijn ook later terug te zien.

Aanmelden kan nog via de knop hiernaast. Je krijgt dan ook een alert als de volgende uitzending aanstaande is. Je kunt ook rechtstreeks aanhaken via deze link.

Op de laatste donderdag van de maand van 16.00 -17.00 uur praten we aan de NVVK-stamtafel over onderwerpen die jou als financiële hulpverlener raken. Maar ook bestuurders, beleidsadviseurs, vrijwilligers en andere betrokkenen bij financiële hulpverlening mogen deze uitzendingen niet missen.

Wie naar een rechtbank moet om daar aan de rechter te gaan vertellen waarom de Wsnp de beste oplossing is, maakt zich vooraf vaak erg zenuwachtig. Plan tijd in voor een goed gesprek over wat de hulpvrager te wachten staat, adviseert Erik Jan Elsenaar.

Diepte-interviews

Hij hield een tiental diepte-interviews met hulpvragers over hun ervaringen en verwerkte zijn bevindingen in een handreiking die te vinden is op de speciale pagina 'Samen sterker in financiële hulp'. In NVVK Live van donderdag 22 december vertelt hij wat hij te horen kreeg tijdens de interviews en tot welke aanbevelingen dat leidt.

Erik Jan Elsenaar

Erik Jan Elsenaar

Angst voor de postbus

Ook te gast is Eveline van Wouw. Zij rondde vorige maand haar Wsnp-traject af en vertelt hoe dat voelt. De echte opluchting moet nog komen, vertelt ze. En ook de postbus blijft bij vlagen angst aanjagen. Maak kennis met haar in deze column.

visual eveline_campagne samen sterker_png

Eveline van Wouw

Jongeren in turbosanering

We zijn ook blij met de komst van de Amersfoortse wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. In Amersfoort is zij verantwoordelijk voor Jeugdzorg, primair en voortgezet onderwijs, Inburgering en integratie en 
Werk, inkomen en armoedebeleid. We praten met haar over het succes van het Amersfoortse beleid rond jongeren in schulden, over de inzet van stress-sensitieve hulp in het hele Amersfoortse sociaal domein en over het bereiken van mensen met een migratieachtergrond. Een groep die vaak kampt met schulden maar voor financiële hulpverleners moeilijk bereikbaar is.

Nadya Aboyaakoub-Akkouh

Nadya Aboyaakoub-Akkouh

Halvering aantal mensen in schulden

De vierde tafelgast volgende week donderdag is NVVK-directeur Geert van Dijk. Met hem gaan we in op de plannen van de NVVK voor 2023. Minister Schouten streeft naar halvering van het aantal mensen in schulden in 2030; daar is veel voor nodig. Geert van Dijk licht vast een tipje van de sluier op. 

Geert van Dijk_HR_IMG_7934_VK

Geert van Dijk

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.