Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Merkbaar en meetbaar, Voorjaarscongres NVVK

  • Congres

Merkbaar en meetbaar, Voorjaarscongres NVVK

Banner NVVK voorjaarscongres 2022 1920x1080

We zijn bijzonder vereerd om te kunnen melden dat koningin Máxima ons Voorjaarscongres in Enschede zal bezoeken. De koningin is erevoorzitter van Schuldenlab.nl, de NVVK is een van de partners. Tijdens ons congres neemt ze ons onderzoeksrapport in ontvangst naar het effect van financiële hulpverlening op de levens van mensen.

Na afloop van het plenaire deel spreekt koningin Máxima met de drie finalisten van de verkiezing ‘Financiële hulpverlener van het jaar’ over hun ervaringen als hulpverlener. Ook is er een gesprek met hulpvragers en hulpverleners die meewerken aan de NVVK- documentaire over de effecten van financiële hulpverlening op de levens van mensen. Het bezoek wordt afgesloten met een gesprek met schuldeisers, zoals zorgverzekeraars, energieleveranciers en de Belastingdienst.

Meld je aan!

Meld je aan voor het congres

Ochtendprogramma: Sander Schimmelpenninck en minister Schouten

In het ochtenddeel van het congres spreekt onder andere Sander Schimmelpenninck, maker van het VPRO-programma 'Sander en de kloof'. Minister Schouten vertelt over haar inzet als minister voor Armoedebeleid en Participatie. Ook zij gaat -net als koningin Máxima- in gesprek met de drie finalisten van de verkiezing 'Fianciële hulpverlener van het jaar'.

Verder verdiepen we ons in het nieuwe onderzoek dat in opdracht van de NVVK gehouden werd door bureau Purpose, samen met de Hogeschool van Amsterdam. Onderwerp: het effect van financiële ulpverklening op de levens van mensen.

Ten slotte is er een rondetafelgesprek met grote schuldeisers die we vaak tegenkomen in schuldenlijsten.

Middagprogramma: werkbezoeken en workshops

's Middags is het tijd voor prikkelende workshops en boeiende werkbezoeken. Er zijn 2 workshoprondes: van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. De werkbezoeken zijn van 13.30 tot 16.00 uur.

Bekijk het overzicht van workshops en werkbezoeken.

PE-punten

Deelname aan het congres levert 5 PE-punten op.