Overslaan en naar de inhoud gaan

Regresrecht

NVVK Notitie

Regresrecht

Regelmatig worden door leden vragen gesteld over hoe om te gaan met een toekomstig regresrecht. Vanuit de rechtspraak weten we dat het in ieder geval niet mogelijk is om met succes een rechtsreeks verzoek tot toelating tot de schuldsaneringsregeling (Wsnp) te doen, om op die wijze de toekomstige regresvordering onder de werking van de schone lei te laten vallen. Doel van deze notitie is om de leden handvatten te geven hoe omgegaan kan worden met het (toekomstige) regresrecht binnen een minnelijke schuldregeling. Daarnaast wordt ingegaan op het punt van verjaring. 

Lees verder (Alleen voor NVVK-leden)

Kennisbank

Alleen voor leden

Jaar

2021

Sleutelwoorden

WsnpSchuldregeling

Lid worden?

Lees alles over de voordelen van het lidmaatschap.