Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook private-, particuliere- en studentenwoningverhuurders tekenen Convenant Vroegsignalering

Ook private-, particuliere- en studentenwoningverhuurders tekenen Convenant Vroegsignalering

15 december 2020 Schuldeisers

Vanaf dinsdag 15 december 2020 doen ook de koepelorganisaties van studentenhuisvesters, private en particuliere verhuurders mee aan het Landelijk Convenant Vroegsignalering. Eerder sloten woningcorporaties, zorgverzekeraars, energieleveranciers en drinkwaterbedrijven zich al aan.

Hoe eerder mensen met financiële zorgen in beeld zijn, hoe beter. Lagere schulden zijn makkelijker op te lossen en ze richten minder schade aan op het gebied van relaties, werk of gezondheid. De NVVK ontwikkelde daarom samen met vaste lasten-partners het Landelijk Convenant Vroegsignalering Schulden, mede ondersteund door de VNG.

Signaal doorgeven

Het convenant vergemakkelijkt de samenwerking tussen verhuurders en gemeenten. De verhuurders geven zorgelijke betalingsachterstanden vanaf 1 januari door aan de gemeente waar de huurder woont. Die neemt vervolgens contact op met de betrokkene om samen zo snel mogelijk aan een oplossing te gaan werken.

De koepelorganisaties van studentenhuisvesters, private en particuliere verhuurders ondertekenden op 16 december 2020 het convenant.

Lees het persbericht (pdf, 135 kB)

Aanmelden

Wil je als verhuurder ook gebruik maken van de LCV-overeenkomst en het digitale ondertekenproces? Meld je dan aan via dit formulier.

Proces en tijdslijn vroegsignalering verhuurders

Overzicht veel gestelde vragen verhuurders en het convenant

Op de pagina Landelijk Convenant Vroegsignalering vind je een overzicht van veel gestelde vragen over verhuurders en het Landelijk Convenant Vroegsignalering.

Sleutelwoorden

Schuldeisers