Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijk terug: webcollege Uitdelingssheet bij schuldregelingen nieuw huwelijksvermogensrecht

Kijk terug: webcollege Uitdelingssheet bij schuldregelingen nieuw huwelijksvermogensrecht

18 november 2020 WsnpVtlbNormenoverzicht

Tijdens de NVVK-studiedag op 16 november 2020 gaf Bureau Wnsp samen met de NVVK een webinar over ervaringen met de toepassing van de rekensheet huwelijksvermogensrecht. Dit webinar kun je nu terugkijken.

Karen Stoffels-Montfoot, onder andere werkzaam als senior beleidsadviseur bij de NVVK, verzorgt het eerste deel van dit webinar. Zij geeft een korte herhaling van de belangrijkste wijzigingen in het huwelijksvermogensrecht die op 1 januari 2018 zijn ingegaan.

Pauline van Schie, stafmedewerker bij Bureau Wsnp, neemt je in het tweede deel mee in de uitwerking van een casus.

Het webinar is vooral bedoeld als praktische oefening in het gebruik van de uitdelingssheet huwelijksvermogensrecht na 1 januari 2018. Deze sheet is ontwikkeld door de NVVK en Bureau Wnsp.

Voorbereiding

Voordat je dit webinar bekijkt is het handig om eerst de volgende documenten goed door te lezen en kennis te nemen van de procedures: 

  • stappenplan - basisversie
  • stappenplan - verdiepingsversie
  • uitgangspunten
  • werkinstructie
  • uitdelingssheet huwenlijksvermogensrecht

Je vindt deze stukken terug in de Kennisbank onder Schuldregeling en huwelijksvermogensrecht en op de website van Bureau Wsnp

Webinar

Je kunt het webinar terugkijken via YouTube. Bij het webinar hoort ook een presentatie (pdf, 573 kB) en een voorbeeld (xlsx).

Vragen

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze stellen in de Community NVVK (alleen voor leden) of je stuurt een e-mail naar infowsnp@rvr.org.

Sleutelwoorden

WsnpVtlbNormenoverzicht