Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Meer huizenbezitters met financiële zorgen en een dilemma: hulp vragen of niet?

  • NVVK Live

Meer huizenbezitters met financiële zorgen en een dilemma: hulp vragen of niet?

Nieuwe CBS-cijfers, rapper Jephan over schulden, daling schuldenbewinden Amsterdam

Meer huizenbezitters dan we dachten kampen met financiële zorgen, blijkt uit CBS-cijfers. In NVVK Live komt beleidsadviseur Ellen Hennekens erover vertellen. Ook te gast: rapper Jephan, hij heeft schulden maar aarzelt over hulp vragen. Beleidsadviseur Sander Havermans licht toe hoe Amsterdam het aantal schuldenbewinden terug wist te brengen.

Rapper Jephan The One heeft schulden maar aarzelt om ermee naar de gemeente te stappen. Wat hij wel deed: hij schreef een rapnummer over zijn situatie en over de inzichten die hij daarbij opdeed. 'Spenden niks / er word gestashed ' bijvoorbeeld (niet uitgeven maar sparen). En 'moni-stress dat maakt je ziek '.

Minder schuldenbewinden, meer doorstroom

Vorig jaar nam het aantal Amsterdammers dat schuldenbewind krijgt, voor het eerst in jaren af - met maar liefst 15 %. Het gemeentelijke convenant met bewindvoerders groeide in bereik en 'dekt' inmiddels 60% van de lopende bewinden. Sander Haverkamp vertelt in NVVK Live hoe Amsterdam deze successen kon boeken.

Kwartet

Huizenbezitters met schulden

De komende aflevering van NVVK Live, onze periodieke talkshow, gaat ook in op nieuwe cijfers over het percentage huizenbezitters met schulden. Senior beleidsadviseur Ellen Hennekens bespreekt ze aan onze kantinetafel. 

Basisdienstverlening: de volgende stap

Er is daarnaast aandacht voor de basisdienstverlening, het project dat ervoor gaat zorgen dat overal in Nederland schuldhulp van hoge kwaliteit beschikbaar is. NVVK-directeur Geert van Dijk licht nieuwe afspraken toe op dit gebied.

Periodiek (ongeveer tweemaandelijks) nodigen we een aantal interessante gasten uit die onder leiding van NVVK-voorzitter Marco Florijn in gesprek gaan over actuele ontwikkelingen in de financiële hulpverlening. De uitzendingen zijn ook later terug te zien.

Het gaat om onderwerpen die jou als financiële hulpverlener raken. Maar ook bestuurders, beleidsadviseurs, vrijwilligers en andere betrokkenen bij financiële hulpverlening mogen deze uitzendingen niet missen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.