Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Deurwaarders als vroegsignaleerders?, Peter Heijkoop over Basisdienstverlening en (nieuw) De Belangenbehartiger

  • NVVK Live

Deurwaarders als vroegsignaleerders?, Peter Heijkoop over Basisdienstverlening en (nieuw) De Belangenbehartiger

Regelmatig nodigen we een aantal interessante gasten uit die onder leiding van NVVK-voorzitter Marco Florijn in gesprek gaan over actuele ontwikkelingen in de financiële hulpverlening. De uitzendingen zijn ook later terug te zien.

Op 25 januari zijn te gast:

  • Wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht. In Drechtsteden daalt het gemiddelde schuldbedrag waarmee mensen zich melden bij schuldhulp. Het lijkt erop dat mensen sneller de stap naar hulp zetten. We praten met hem over deze ontwikkeling. Ook gaan we in op de Basisdienstverlening, het minimum-aanbod aan financiële hulpverlening dat elke gemeente in huis moet hebben.
  • Voorzitter Chris Bakhuis van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Met haar praten we over de pilot die deurwaarders uitvoeren gericht op mensen met problematische schulden. Ook blikken we terug op het werkbezoek dat koning Willem-Alexander vorige week bracht aan haar organisatie.
  • Soler Berk, kwartiermaker van een nieuw instituut bij het ministerie van Financiën. Om nieuwe toeslagenaffaires te voorkomen werkt het demissionaire kabinet aan een nieuw, onafhankelijk instituut met de naam 'De Belangenbehartiger'. Dit instituut wordt opgericht als aanvulling op de al beschikbare rechtshulp in Nederland.

Aan de NVVK-stamtafel praten we over onderwerpen die jou als financiële hulpverlener raken. Maar ook bestuurders, beleidsadviseurs, vrijwilligers en andere betrokkenen bij financiële hulpverlening mogen deze uitzendingen niet missen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.