Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Informatieve talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK

  • NVVK Live

Informatieve talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK

Periodiek nodigen we een aantal interessante gasten uit die onder leiding van NVVK-voorzitter Marco Florijn in gesprek gaan over actuele ontwikkelingen in de financiële hulpverlening. De uitzendingen zijn ook later terug te zien.

Op de laatste donderdag van de maand van 16.00 -17.00 uur praten we aan de NVVK-stamtafel over onderwerpen die jou als financiële hulpverlener raken. Maar ook bestuurders, beleidsadviseurs, vrijwilligers en andere betrokkenen bij financiële hulpverlening mogen deze uitzendingen niet missen.

Programma

Afspraken over financiële hulp in elke gemeente, ondernemers & saneringskredieten en: Schuldenknooppunt groeit

Een schuldhulpverlener voor ondernemers en het Schuldenknooppunt werken mee aan de aflevering van NVVK Live van 30 november. We gaan het ook hebben over de Basisdienstverlening, een nieuwe afsprakenset tussen gemeenten en het ministerie van Sociale Zaken die bijdraagt aan het eenduidiger maken van de financiële hulpverlening in alle gemeenten. Geef je op om mee te kijken!

Senior-beleidsadviseur Judith van Geffen begeleidt voor de NVVK samen met beleidsadviseur Gaby van Loon een pilot voor ondernemers die een saneringskrediet nodig hebben. In deze aflevering vertelt ze hoe financiële hulpverleners omgaan met de pilot en wat de ervaringen tot nu toe zijn.

Judith

Judith van Geffen

Mark Gielkens is mede-eigenaar van Philips l Stiels l Gielkens Schuldbemiddeling voor het midden- en kleinbedrijf. Zijn kantoor werkt in 4 provincies aan het oplossen van schulden voor ondernemers, ook als ze hun onderneming voortzetten dus. Gielkens deed met succes een beroep op de pilot 'Saneringskredieten voor ondernemers' die de NVVK samen met het Waarborgfonds Saneringskredieten opstartte. We praten met hem over zijn werk, over de uitdagingen die het met zich meebrengt en over de meerwaarde van het Waarborgfonds Saneringskredieten.

Mark Gielkens

Mark Gielkens

Hans Spigt is oud-wethouder, voorzitter van Stichting Urgente Noden Nederland en sinds kort bestuurder van het Schuldenknooppunt. Het Schuldenknooppunt gaat een nieuwe fase in en verruimt haar dienstenaanbod. We gaan er met Hans Spigt over in gesprek, en hij reflecteert op de andere onderwerpen die aan bod komen in deze aflevering.

Hans Spigt

Hans Spigt

Verder praten we met beleidsmedewerkers van de NVVK over de Basisdienstverlening voor gemeenten. De afgelopen maanden voerden we veel gesprekken met het ministerie van Sociale Zaken en de VNG over de vraag welk financiëel hulpaanbod minimaal in elke gemeente te vinden moet zijn. We geven in deze aflevering een update en gaan na wat de Basisdienstverlening betekent voor ons werk.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.