Overslaan en naar de inhoud gaan

Over NVVK Congres | Vind, verbind, versterk: Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd

  • Congres

NVVK Congres | Vind, verbind, versterk: Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd

Banner congres november 2023

Ons werk stelt ons voor een stevige uitdaging: halvering van het aantal mensen in schulden in 2030. Daarvoor is het nodig dat we per jaar drie keer zoveel mensen helpen met een schuld- of betaalregeling dan we nu doen.
  • Het vinden van de mensen met problematische schulden is de eerste opgaaf.  
  • Om ‘onderweg’ niemand te verliezen is het tot stand brengen van een stevige verbinding essentieel.  
  • Daarna ligt er de mooie opdracht om hulpvragers zodanig te versterken dat we herhaling voorkomen.

Dat doen we allemaal in een nieuwe setting van 18 maanden aflossen, met begeleiding zo kort als kan en zo lang als nodig. 

Bereik, binding, begeleiding

Op ons Najaarscongres verdiepen we ons daarom in bereik, binding en begeleiding. Thema’s die we uitwerken in een inspirerend ochtendprogramma op het centrale podium en een boeiend middagprogramma van workshops en werkbezoeken.
Geef je op, doe deze dag met ons mee en word effectiever in je werk!

Wie ontmoet je op ons congres?

Onder andere Anna Louise Custers, econoom met werk- en onderzoekservaring in Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten en India.

Schuldenproblematiek in Londen

Aan de Universiteit van Oxford promoveerde Custers op een onderzoek over schuldenproblematiek in achterstandswijken in Londen. Een belangrijk onderzoeksthema van Anna Custers is het vertrouwen van burgers in de overheid. Sinds april 2022 is Custers lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Anna Custers

Anna Louise Custers

Wat is effectief?

'Anna’s werk richt zich op het beter begrijpen van armoede en schuldenproblematiek in allerlei verschijningsvormen', schrijft de Hogeschool van Amsterdam. 'Een derde van de Nederlandse huishoudens heeft structureel moeite met rondkomen en ongeveer 8 procent heeft problematische schulden. De grote vraag is hoe dat kan in een welvarend land als Nederland en vooral: wat kan er worden gedaan om dit probleem te verkleinen?'

'Samen met haar lectoraat onderzoekt Anna welk soort interventies op het gebied van armoede wel en niet effectief zijn voor welke burgers. Een praktijkbenadering, onderzocht en ontwikkeld samen met professionals uit de dienstverlening en mensen die zelf armoede ervaren, staat daarbij centraal', aldus de Hogeschool.

Wethouder Marjolein Moorman

De Amsterdamse wethouder Armoede en Schuldhulpverlening Marjolein Moorman is aan haar tweede termijn bezig. Ze heeft veel gezien in het sociaal domein in de stad, ze weet wat wel werkt en wat niet, en ze komt daarover vertellen op ons congres. 

moorman portrait

Neurowetenschapper Ayca Szapora

Ze is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige. Ayca Szapora neemt je op het NVVK-najaarscongres mee op reis door het menselijk brein.

Ayca Szapora

Waar is het congres?

We ontmoeten je graag in onze congreslocatie theater De Meervaart in Amsterdam - Nieuw West. Een bijzonder theater. Het begon in 1977 als een buurthuis, maar de ambitie van De Meervaart werd om 'hét culturele knooppunt' te zijn van het stadsdeel waarin het staat. Inmiddels is het streven om 'de huiskamer' te worden voor 'het toekomstige Nieuw-West, Amsterdam en de metropool regio'.

Is het NVVK-congres goed bereikbaar?

Twee tramlijnen voor de deur en een parkeergarage zorgen voor optimale bereikbaarheid.

Aanmelden

Dat kan op deze pagina.