Overslaan en naar de inhoud gaan

Over NVVK-jongerenoverleg

  • Online

NVVK-jongerenoverleg

Financiële valkuilen van flexibel werken en jong ondernemen

Het klinkt aantrekkelijk; zelf bepalen waar en wanneer je werkt en voor welk tarief. Steeds meer jongeren worden verleid te gaan werken via platforms, met een btw-nummer of in een zzp-constructie. Ook zien we een toenemend aantal jongeren dat gemakkelijk een onderneming start, bijvoorbeeld om online te gaan handelen in producten.
De verplichtingen daarbij zijn niet altijd even bekend. Problemen kunnen al snel ontstaan wanneer bruto-inkomen direct wordt uitgegeven, en/of geen inkomsten- of omzetbelasting wordt betaald.

In het komende jongerenoverleg gaan we hierover met elkaar in gesprek. Wat zien we in de praktijk? Wat is er nodig en mogelijk aan preventie? En hoe kunnen we deze jongeren het beste bereiken én helpen in het oplossen van hun schulden? Voor dit gesprek hebben we Eline Ophorst uitgenodigd, beleidsadviseur en projectleider bij de Belastingdienst.

Voor wie?

Deze online bijeenkomst is bedoeld voor leden van het NVVK-jongerenoverleg. Ook lid worden van dit netwerk? Dat kan door een mail te sturen naar Nienke van Helden, beleidsadviseur NVVK.

NVVK-jongerenoverleg

Het NVVK-jongerenoverleg is een netwerk van jongerenschuldhulpverleners en beleidsmakers. Het is dé plek om van elkaar te leren, informatie uit te wisselen en te netwerken en het wordt gefaciliteerd vanuit de NVVK. Al 61 jongerenschuldhulpverleners zijn lid van dit netwerk.

Het overleg komt zo’n zes keer per jaar samen om kennis, knelpunten en ervaringen met elkaar te delen. Meestal online, maar ook 1-2 keer live in Utrecht. Leden agenderen zelf onderwerpen. Soms worden sprekers van buiten het netwerk uitgenodigd om een onderwerp in te leiden. Voor elk overleg wordt bekend gemaakt welk onderwerp centraal zal staan.

De volgende bijeenkomst staat gepland op dinsdagmiddag 6 juni, van 14.30-16.00.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.