Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Een dwangakkoord, wanneer pas je het toe en hoe stel je het op? Met onder andere rechter Ron Cats

  • Online Donderdagmiddagsessie NVVK

Een dwangakkoord, wanneer pas je het toe en hoe stel je het op? Met onder andere rechter Ron Cats

Het dwangakkoord: een weinig gebruikt maar zeer effectief middel om schuldeisers op één lijn te krijgen in de aanloop naar een schuldregeling. We hebben rechter Ron Cats (Den Haag) bereid gevonden je te informeren over do's en dont's.

Ook senior schuldhulpverlener en Wsnp-bewindvoerder Edith van Dijk van Kredietbank Nederland doet mee. Een nuttige sessie dus, waarin we ook ruimte maken voor de actuele ontwikkeling van de halvering van de saneringstermijnen.

In 2018 zei Cats op een bijeenkomst van Schouders Eronder dat de juridische kennis van schuldhulpverleners beter moet. We zijn benieuwd of de situatie 5 jaar later verbeterd is. We gaan met rechter Cats ook in op de cijfers van de afgelopen jaren.

Edith van Dijk (Kredietbank Nederland) gaat in op voorbeelden van ingewikkelde dwangakkoorden uit haar praktijk als Wsnp-bewindvoerder en schuldhulpverlener.

Het aantal ingediende verzoeken om een dwangakkoord is in 2021 afgenomen, blijkt uit de Monitor 2021 van bureau Wsnp. Tot 2018 nam het aantal verzoeken toe tot 2.647 verzoeken. Sinds 2019 is een daling ingezet, tot 2.137 verzoeken in 2021.

Dwangakkoord vaak ingetrokken

'Bij de dwangakkoorden valt het hoge percentage intrekkingen op. Dit percentage ligt al jaren rond de 45%. In 2020 nam dit licht af naar 43% en in 2021 naar 41%. Het percentage toegekende verzoeken neemt de afgelopen jaren licht toe, van 33% in 2017 tot 41% in 2021', schrijft bureau Wsnp in de Monitor Wsnp over 2021.

Je kunt vragen stellen en met collega's in gesprek gaan over het onderwerp.

Voor wie?

Financiële hulpverleners, in het bijzonder schuldhulpverleners

Programma

Het definitieve programma maken we later bekend.

Inhoud 

Je leert tijdens deze bijeenkomst hoe je een dwangakkoord succesvol toepast.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden