Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Onderwerpen: 'Samen de regie, sneller vooruit' en halvering saneringstermijnen

  • NVVK Live

Onderwerpen: 'Samen de regie, sneller vooruit' en halvering saneringstermijnen

In de campagne 'Samen de regie, sneller vooruit' dagen we bewindvoerders en gemeenten uit om elkaar op te zoeken en zo meer maatwerk te leveren aan mensen die financiële hulp nodig hebben. Deze aflevering van NVVK Live is gewijd aan de start van de campagne. We gaan ook in op de halvering van de termijnen in Wsnp en Msnp. Wat betekent die halvering voor financiële hulpverleners?

'Samen de regie, sneller vooruit' richt zich op gemeenten en beschermingsbewindvoerders die binnen de gemeentegrenzen inwoners helpen met hun financiën. Projectleider Mirjam Zwamborn en bewindvoerder Marjan Reijnen van Saldo Plus (onder andere werkzaam in de gemeente Land van Cuijk) gaan in gesprek met Marco Florijn over het onderwerp. Mirjam Zwamborn begeleidt de gemeente Cuijk in de ontwikkeling van de samenwerking, en zij is ook bij de NVVK actief om landelijk aandacht te vragen voor het nut van betere samenwerking.

Samen de regie

We presenteren een gloednieuwe Modelovereenkomst Gemeente en Bewind, die iedere gemeente kan gebruiken om de samenwerking met bewindvoerders vorm te geven.

Halvering schuldsaneringstermijnen

In deze aflevering gaan we ook in gesprek over de halvering van de Wsnp- en de Msnp-termijnen. Marco Florijn praat erover door met onder andere NVVK-beleidsadviseur Joeri Eijzenbach. De halvering van de saneringsperiodes in zowel Wsnp als Msnp roept natuurlijk allerlei vragen op:

  • Moet er overgangsrecht komen en hoe ziet dat eruit?
  • Op welke manier werkt het ministerie van JenV het aangenomen amendement verder uit? Verandert hiermee de positie van de rechter?
  • Gaan hulpvragers en schuldeisers in de aanloop naar een nieuwe werkwijze anders denken en doen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de halvering het gewenste effect krijgt: meer hulpvragen en duurzaam financieel evenwicht en financiële gezondheid?

We ontmoeten je graag!

Iedere laatste donderdag van de maand van 16.00 -17.00 uur praten we aan de NVVK-stamtafel over actuele ontwikkelingen die jou als financiële hulpverlener raken. Ook bestuurders, beleidsadviseurs, vrijwilligers en andere betrokkenen bij financiële hulpverlening mogen deze uitzendingen niet missen.

De uitzendingen zijn ook later terug te zien.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.