Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Vroegsignalering van schulden

  • Webinar

Vroegsignalering van schulden

Dit webinar informeert je over de nieuwste ontwikkelingen in vroegsignalering

Er komen belangrijke wijzigingen aan op het gebied van vroegsignalering. Ze gaan ervoor zorgen dat het instrument effectiever wordt en efficiënter in het gebruik. Je hoort er alles over op het online webinar dat we 12 december organiseren. Geef je nu op!

Tijdens dit webinar lichten we nieuwe afspraken toe die we maakten met VNG, Vewin en Energie-Nederland over termijnen rond vroegsignalen. Ook de situatie dat afsluitsignalen op dit moment zowel via de systemen RIS of VPS binnenkomen als via mail of post gaat veranderen.

Betaalachterstand? Maak een realistische betaalregeling

Om mensen met betaalachterstanden te helpen is het soms voldoende om een betaalregeling te treffen. Het is dan wel belangrijk dat het een realistische regeling is, die rekening houdt met inkomsten en uitgaven van de betrokkene. Daarvoor is er het Nederlands Instituut voor Betaalregelingen. Tijdens het webinar leggen we uit hoe dit instituut betaalregelingen berekent en leer je hoe je het kunt toepassen bij je werk als vroegsignaleerder.

Het definitieve programma wordt begin december bekend gemaakt.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor beleidsadviseurs, kwaliteitsmedewerkers, projectleiders en uitvoerders van Vroegsignalering, teamleiders schuldhulpverlening en vaste lasten partners.

Link naar webinar

Direct deelnemen aan het webinar? Klik dan op deze link

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.