Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Goed je te zien! NVVK Congres over De nieuwe financiële hulpverlener

  • Congres

Goed je te zien! NVVK Congres over De nieuwe financiële hulpverlener

Wat is er nodig om hulpvragers duurzaam te helpen? Het regelen van schulden of het op orde brengen van inkomsten en uitgaven is niet genoeg. Tijdens ons congres op 11 mei hebben we het daarom over 'De nieuwe financiële hulpverlener'. Een hulpverlener die uitblinkt in de toeleiding naar hulp, die uitval tot het uiterste voorkomt en die excelleert in begeleiding en nazorg.

'Goed je te zien' doet een appèl op beleidsmakers, leidinggevenden, adviseurs en managers. Zien zij wat financiële hulpverleners nodig hebben om op deze manier te werken?

'Goed je te zien' zet ook de schijnwerper op de hulpvrager. Is de financiële hulpverlening zo ingericht dat hulpvragers inderdaad een warme ontvangst krijgen, en de integrale hulp die ze nodig hebben?

Met onze partners in ons werkveld (sociale diensten, uitkeringsinstanties, gemeenten, maatschappelijk werkers, zorginstellingen) gaan we een dag lang aan de slag met deze vragen.

Aanmelden

Meld je aan voor dit belangrijke congres via deze link.

Minister Carola Schouten: halvering van het aantal mensen met problematische schulden

Carola Schouten

We ontvangen op ons congres minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ze gaat met ons na wat er nodig is om haar beleidsdoel te halen: halvering van het aantal mensen met problematische schulden in 2030. 

Prof.dr. Wanda de Kanter, succesvol in het bevrijden van mensen

Wanda de Kanter

Sprekers zijn onder andere longarts Wanda de Kanter, bekend van haar fervente lobby om mensen te bevrijden van hun tabaksverslaving. Hoe verleidt zij met haar beweging politiek en maatschappij om nieuwe keuzes te maken? Wat zet mensen in beweging en wat kunnen wij daarvan leren voor ons werk?

Edson da Graça, tomeloos energiek én ervaringsdeskundige

Edson

Ook rapper Edson da Graça spreekt in het ochtendprogramma. 'Da Graça was eerst werkzaam als docent op het mbo, maar besloot als comedian een andere richting op te gaan. De Kaapverdiaanse Amsterdammer is inmiddels al jarenlang een vast gezicht in het circuit als een van de meest energieke comedians in Nederland, wat hem meteen uniek maakt. Hij spreekt niet alleen met woorden, maar vooral ook met zijn lange lijf en zijn talloze blikken. Met tomeloze energie raast hij over het podium, grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los tot je ongecontroleerd aan het schudden bent van het lachen', schreef de website festivalinfo.nl over hem. Naast comedian is Edson ook presentator. En: hij kent de schuldenproblematiek van binnenuit. 

Leo Bormans, professor in geluk

leo-bormans-close

Verder leer je professor Leo Bormans (Distinguished Lecturer Erasmus Happiness Economics Research) kennen. Deze internationaal zeer gewaardeerde spreker laat je ontdekken hoe je mensen om je heen geluk bezorgt! Zijn uitgangspunt is: geluk en welbevinden moeten voor iedereen toegankelijk zijn, niet alleen voor de 'happy few'.

Dit schrijft zijn publiek over hem:

'Aansprekend en sociaal vernieuwend, zoals je tegen geluk en geluksbeleving aan kijkt.'

'Ik heb met heel veel aandacht geluisterd naar jouw uiteenzetting over de liefde. Ik hing aan je lippen.' 

'Dank voor je inspirerende woorden.'

'Ben blij dat ik gekomen ben, ben helemaal door u geïnspireerd, hartelijk dank.'

'Heb ademloos zitten luisteren, wat ’n inspirerende man.'

Programma, workshops, werkbezoeken

De rest van het programma vind je hier. We organiseren behalve workshops ook werkbezoeken aan locaties in de stad.

Waar is het congres?

Prodentfabriek

Ons congres is in de voormalige Prodentfabriek in Amersfoort: een inspirerende locatie, lekker centraal en dus optimaal bereikbaar. Je vindt de locatie op 14 minuten wandelen vanaf spoorstation Amersfoort Centraal.

Tijdens het congres vindt ook de Algemene Ledenvergadering van de NVVK plaats. Meer informatie volgt.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.