Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Informatieve talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK

  • NVVK Live

Informatieve talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK

 NVVK Live over de hobbels tussen Msnp en Wsnp

Een hindernisbaan zonder finish, zo betitelde de Ombudsman in 2020 het traject Msnp-Wsnp. Voor de NVVK was het reden de campagne 'Samen sterker in financiële hulp' te starten. Daarmee brengen we de verschillende partijen dichter bij elkaar, zodat hulpvragers voor wie de Wsnp een betere oplossing is, soepeler doorstromen. In NVVK Live op donderdag 24 november gaan we in op de resultaten tot nu toe.

Aan tafel zitten NVVK-beleidsadviseurs Mirjam Zwamborn en Judith van Geffen. Judith werkte tot voor kort voor Bureau Wsnp, en kent dus zowel de wereld van de Msnp als de Wsnp goed. Beiden schetsen waar de NVVK de afgelopen maanden aan werkte om hobbels weg te nemen op de route van Msnp naar Wsnp.

mirjam+zwamborn Judith van Geffen

Mirjam Zwamborn en Judith van Geffen

'Mag ik mijn mond wel opendoen?'

Ze gaan ook in op de handreiking die de NVVK publiceerde. De handreiking helpt je om hulpvragers goed te begeleiden. Praktische tips worden afgewisseld met citaten van hulpvragers die vertellen welke spanning een bezoek aan de rechter ze oplevert. 'Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest', vertelt een cliënt. 'Dat is echt niet te beschrijven. Dan zie je daar die rechter zitten. Nou, dan krijg ik al helemaal het koude zweet enzo. Ik had zoiets van: heb je wel een goede dag? Mag ik mijn mond wel opendoen? Want straks staat mijn toon ‘m niet aan. Wat moet ik dan zeggen?'

Kijk mee via deze link

Ook Patrick Verbaarschot schuift de 24e aan. Hij heeft 20 jaar ervaring als schuldhulpverlener en is nu woonconsulent en adviseur voor inwoners die hulp zoeken bij de gemeente. 

Kijk hier mee: https://youtu.be/vYbMpz8_K5s

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.