Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Collegereeks #Windesheimdeelt: Laaggeletterdheid

Collegereeks #Windesheimdeelt: Laaggeletterdheid

Een coronatest aanvragen met behulp van je DigiD, een formulier voor huurtoeslag invullen, het schoolrapport van je kind begrijpen; veel mensen in Nederland hebben hier moeite mee. Om deel te kunnen nemen aan de samenleving moet je kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden hebben. Mensen die laaggeletterd zijn, beheersen deze vaardigheden in beperkte mate en ervaren daardoor vaak drempels in het dagelijks leven.

Uit onderzoek weten we dat laaggeletterdheid samenhangt met andere oorzaken van ongelijke kansen, zoals armoede en gezondheidsachterstanden. Ook is het bekend dat laaggeletterdheid veelal wordt doorgegeven van ouder op kind. Wat is er nodig om dit te doorbreken? In dit online open college kijken we naar de verhalen achter de cijfers. Verhalen die jou als (toekomstig) professional helpen bij het herkennen van laaggeletterdheid.

Over Collegereeks #Windesheimdeelt

Hogeschool Windesheim heeft veel kennis in huis over diverse doelgroepen. Onder de noemer #Windesheimdeelt delen de hogeschool deze kennis graag met jou. 

Voor wie?

Professionals kunnen gratis inschakelen tijdens de open colleges en de opgedane kennis gelijk toepassen in de praktijk. Diverse onderwerpen zullen tijdens de colleges aan bod komen.

Aanmelden

Meld je aan via de website van Hogeschool Windesheim