Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Procesversnellers in schuldhulp

 • NVVK Donderdagmiddagsessie

Procesversnellers in schuldhulp

Een Donderdagmiddagsessie over praktijkervaringen met het NVVK Arrangement. Het Arrangement omvat de modernste en efficiëntste manier van schuldhulp met saneringskredieten, Collectief schuldregelen en het Schuldenknooppunt. Met als extra, na afloop: ruimte om al je vragen te stellen aan onze accountmanagers voor het Arrangement.

Voor wie?

Klantmanagers, schuldhulpverleners, kwaliteitsmedewerkers, managers en bestuurders

Wat gaan we doen?

We luisteren naar de ervaringen uit de eerste hand van Latoya Rijkschroeff. Haar werkgever Stadsbank Oost-Nederland regelt schulden via saneringskredieten, collectief schuldenregelen en het Schuldenknooppunt. Diverse schuldeisers werken ook al op deze manier.

Dat creëert een werksituatie waarmee de Stadsbank voorop loopt in de ontwikkelingen op het gebied van moderne schuldhulpverlening. 

Het volledige programma staat hieronder. Alle reden om je aan te melden voor deze interessante bijeenkomst!

Programma

13.00 - Opening

Welkom door Marco Florijn, voorzitter NVVK

13.05 - Aftrap

Presentatie + aanvullend interview met Latoya Rijkschroeff, klantmanager Stadsbank Oost-Nederland

13.15 - Saneringskredieten

 • Martijn Schut, beleidsadviseur NVVK, over de laatste stand van zaken met betrekking tot het Waarborgfonds en het belang van de inzet van saneringskredieten
 • Procesversnellen met het saneringskrediet: hoe werkt dat in de praktijk? Met Dick van Maanen, directeur Stadsring51 in Amersfoort, een schuldhulpverleningsinstantie die enige jaren geleden de switch maakte naar 'saneringskrediet, tenzij'.

13.30 - Collectief schuldregelen 

 • Accountmamager Barbara Grötzinger informeert je over de laatste stand van zaken.
 • Procesversnellen met collectief schuldregelen: hoe werkt dat in de prakijk?

13.45 - Convenanten 

 • Beleidsadviseur Irene Koole legt uit wat je moet weten over de NVVK- convenanten: enerzijds het fundament onder collectief schuldregelen, anderzijds een breed afsprakenpakket met schuldeisers over soepel schulden regelen & voorkomen
 • Er komt een nieuw convenant aan met lokale overheidsschuldeisers, Irene Koole geeft je de ins en outs.
 • Procesversnellen met convenanten, hoe werkt dat in de praktijk? Met Mario Visser, teammanager Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam. Zijn stad zet in op snelle schuldrust, en convenanten leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

14.00 - Schuldenknooppunt

 • Programmacoördinator Marianne Oostrik vertelt je wie er op dit moment al werken met het Schuldenknooppunt en wie er binnenkort aansluit.
 • Procesversnellen met het Schuldenknooppunt, hoe werkt dat in de praktijk? Met Matthijs Busse, teammanager Consumer Financials en Resource Planner IT bij incasso-organisatie Intrum. Zijn werkgever is Europees marktleider op het gebied van credit management. De Nederlandse afdeling werkt met Collectief schuldregelen en is aangesloten op het Schuldenknooppunt.

14.15 - Rondetafelgesprek met schuldhulpverleners en schuldeisers

Deelnemers: onder andere Mathijs Busse, Latoya Rijkschroeff en Dick van Maanen.

Vragen die aan bod komen:

 • Waar moet je als organisatie mee beginnen?
 • Hoe zorg je ervoor dat de werkvloer dit alles omarmt?
 • Hoe kijken schuldeisers naar de innovaties in de schuldenbranche?
 • Hoe krijgen we kleinere schuldeisers ook enthousiast om mee te doen?

14.30 - Afronding door Marco Florijn

Hierna is er nog een half uur de gelegenheid vragen te stellen aan de drie NVVK-accountmanagers die helpen om aan de slag te gaan met het NVVK Arrangement: Barbara Grötzinger, Asmae Jazouli en Martijn Schut. Presentatie: Jenny den Hertog, projectcoördinator Collectief schuldregelen.

Geef je snel op!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.