Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker

Roy van Liemt

Roy van Liemt

r.vanliemt@nvvk.nl 06 - 34 04 29 11 junior beleidsadviseur

Wie ben je?

Roy van Liemt. Ik woon in Utrecht en recent heb ik de master Geschiedenis van politiek en maatschappij afgerond.

Wat doe je voor de NVVK?

Ik ben sinds september 2023 junior beleidsadviseur bij de NVVK. Ik houd mij bezig met verschillende thema's binnen het werkveld schuldhulpverlening.

Wat motiveerde je om voor de NVVK/in deze branche te gaan werken?

Tijdens mijn master heb ik een onderzoek geschreven over de totstandkoming en invloed van de Gedragscode Schuldhulpverlening die door de NVVK in 1979 werd ingevoerd. Tijdens dit onderzoek kreeg ik een goed beeld van de schuldhulpverlening in Nederland en werd ik tegelijk ook enthousiast over de rol van de NVVK binnen de Nederlandse schuldhulpverlening. De NVVK sloot hiermee ook nog eens goed aan op mijn wens om bij een organisatie te werken die maatschappelijke vraagstukken probeert op te lossen.

Wat hoop je persoonlijk te bereiken voor de NVVK?

De rijksoverheid heeft als doel gesteld om in 2030 het aantal mensen met problematische schulden te halveren. Het lijkt me heel gaaf om aan dit mooie, maar ook ambitieuze, doel een goede bijdrage te kunnen leveren.

Waar mogen mensen je voor wakker maken?

Ik heb wel minimaal mijn zeven uur schoonheidsslaap nodig. Als dit het geval is kan je mij zonder gevaar voor eigen leven wakker maken voor gezelligheid, lekker eten of een sportieve activiteit. Voor de rest mag je mij ook wakker maken voor iets over geschiedenis, een tocht door de bergen of iets waarbij ik een adrenalinestoot krijg.