Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker

Ellen Hennekens

Ellen Hennekens

e.hennekens@nvvk.nl 06 - 51 91 15 84 senior beleidsadviseur

Wie ben je?

Ellen Hennekens.

Wat doe je voor de NVVK?

Ik werk als senior beleidsadviseur aan diverse dossiers. Zo ben ik direct betrokken geraakt bij Vroegsignalering, en voer ik gesprek gesprekken met schuldeisers om afspraken te maken over versnelling van het schuldhulpproces door onder andere schuldenrust en een bij voorbaat akkoord. Daarnaast heb ik ook ‘vakmanschap’ in mijn portefeuille, en draag ik via de NVVK-website en in diverse samenwerkingen bij aan de opleiding tot en voortdurende ontwikkeling van de sociaal financieel dienstverlener.

Wat motiveerde je om voor de NVVK/in deze branche te gaan werken?

Ik help al ruim 10 jaar als vrijwilliger mensen met geldzorgen om hun schuldhulptraject succesvol te doorlopen. Daarin zie ik hoe moeilijk het voor deze mensen is om – ook al is de intentie nog zo goed – te doen wat er nodig is. Je wordt tegengewerkt door bureaucratie, onleesbare brieven, lange wachttijden, chagrijnige callcentermedewerkers én een hele krappe beurs, waardoor elke tegenvaller een onneembare horde kan (b)lijken. Het is zo moeilijk om de moed telkens weer bij elkaar te schrapen en het gevecht weer aan te gaan. Dat raakt me. Vanuit mijn werkervaring als procesoptimalisatie-adviseur met focus op gedrag & leiderschap groeide de verwondering en ontstond de ambitie om de helpen de kraan dicht te draaien: dit móet anders!  

Wat hoop je persoonlijk te bereiken voor de NVVK?

Ik hoop vooral mét het NVVK verenigingsbureau en al onze leden te bereiken dat zodra mensen voor hulp bij ons aankloppen, ze zich ook daadwerkelijk direct geholpen voelen en snel weer op een menswaardige manier mee kunnen doen in de maatschappij. En uiteindelijk natuurlijk dat zo min mogelijk mensen ons nodig zullen hebben. Dat vraag nog veel van onze leden, de professionals, maar ook de overheid én de schuldeisers. In dat speelveld telkens een stap verder komen vanuit ‘wat is de bedoeling’, daar hoop ik nog lang aan te mogen bijdragen.

Waar mogen mensen je voor wakker maken?

Een stoeipartij met mijn kinderen, een goed live concert, een avondje dansen of een heerlijke Surinaamse maaltijd. Dat laatste komt gelukkig vaak goed met een Surinaamse man die graag kookt!