Accountant weer naar binnen bij bewindvoerder

Schermafdruk 2020-06-04 20.42.55.pngdonderdag 04 juni 2020

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kan de accountantscontrole voor de jaarlijkse toets op kwaliteit bij bewindvoerders en mentoren weer binnen plaatsvinden. Alleen bij gezondheidsklachten mag de accountant nog op afstand controleren.

Half april berichtte het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM dat de jaarlijkse toets op kwaliteit tijdelijk op afstand uitgevoerd mocht worden. “Inmiddels zijn er versoepelingen in het beleid van het kabinet en is een onderzoek op kantoor weer mogelijk, met inachtneming van de maatregelen”, schrijft het Kwaliteitsbureau CBM nu.

Uitzondering mogelijk

Controle op afstand blijft voorlopig nog wel toegestaan. “Omdat wij begrijpen dat er situaties zijn waarin een fysiek kantoorbezoek nog niet kan plaatsvinden, blijft voorlopig de mogelijkheid bestaan om de controle op afstand te laten uitvoeren. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het behoren tot de risicogroep of het hebben van verwante klachten. Als de controle op afstand heeft plaatsgevonden dan dient de accountant dit te vermelden in zijn/haar verslag”, aldus senior kwaliteitsmedewerker Meggi Beerkens van het bureau.

Zie ook Bewindvoerders mogen zich tijdelijk op afstand laten controleren

« Terug

Archief > 2020

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven