Overslaan en naar de inhoud gaan

Schulden los je op met een inkomen - maar hoe kom je daaraan?

Schulden los je op met een inkomen - maar hoe kom je daaraan?

17 juli 2020 Lobby

Nederland Kansrijk is een brede beweging van organisaties en mensen die zich vol vuur inzetten voor een kansrijke arbeidsmarkt. Zij pleiten voor een arbeidsmarkt zonder tweedeling, onderscheid en werkende armen.

Ook de NVVK participeert erin. Want werk is steeds meer een wegwerpartikel geworden, terwijl het in werkelijkheid het 'golden ticket' is om te participeren in de samenleving, zoals prof. dr. Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, het formuleert. De Start Foundation, een van de partners in Nederland Kansrijk, interviewde prof. Wilthagen over zijn betrokkenheid bij Nederland Kansrijk.

'Werk is meer dan besparing op uitkeringskosten'

Wilthagen: "Werk is nog steeds het ‘golden ticket’ tot bredere participatie in de samenleving. Werk is veel meer dan alleen loon, productiviteit en besparing op uitkeringskosten. Op basis van die bredere waarde moet duurzamer met arbeid en werk worden omgesprongen. Werk is steeds meer een wegwerpartikel geworden. Wij pleiten voor een duurzame, kansrijke arbeidsmarkt, die voor iedereen werkt."

Nu of nooit

"De coronacrisis legt nog eens extra de kwetsbaarheden van onze arbeidsmarkt bloot en van specifieke groepen in het bijzonder. Iedereen kan ziek worden, maar mensen die al kwetsbaar waren, krijgen het nog zwaarder door de sociaal-economische impact van de crisis. Omdat er binnenkort weer verkiezingen zijn, is er mijn inziens sprake van een nu-of-nooit-situatie."

Lees het hele interview

Sleutelwoorden

Lobby